Ουρές ψηφοφόρων σχηματίστηκαν έξω από 7.000 εκλογικά τμήματα, σύμφωνα με το κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας Saana, ανήμερα των βουλευτικών εκλογών, τις οποίες η δυτική διπλωματία καταδικάζει ως «τέχνασμα αντιπερισπασμού από τον Μπασάρ Αλ Ασαντ», καθώς ξεκινούν στη Γενεύη οι συνομιλίες για την πολιτική μετάβαση στη Συρία.
Χαμογελαστός εμφανίστηκε ο Μπασάρ Αλ Ασαντ με τη σύζυγο του σε εκλογικό τμήμα της Δαμασκού, τονίζοντας ότι είναι «ο πρώτος πρόεδρος που συμμετέχει σε εκλογές». Οπως υποστηρίζουν κυβερνητικές πηγές στη Συρία, η ψηφοφορία διεξήχθη στις 13 από τις 15 επαρχίες της χώρας, εκτός της Ράκα και του Ιντλίμπ, που δεν έχουν περιέλθει ακόμα υπό κυβερνητικό έλεγχο.

Η Ουάσιγκτον, με ανακοίνωση του Στέητ Ντηπάρτμεντ τόνισε ότι δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα των «μη νόμιμων βουλευτικών εκλογών», ενώ ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έκανε λόγο για «προκλητική φάρσα εκ μέρους του Προέδρου Ασαντ».

«Το καθεστώς Ασαντ επιχειρεί μέσω πλασματικών βουλευτικών εκλογών να νομιμοποιηθεί», κατήγγειλε από τη Γενεύη ο επικεφαλής των διαπραγματευτών της συριακής αντιπολίτευσης, Asaad Zoubi, σημειώνοντας ότι στη Συρία η Βουλή δεν έχει ουσιαστική εξουσία, λόγω του συγκεκριμένου προεδρικού συστήματος.

Η Μόσχα, ανακοίνωσε ότι οι βουλευτικές εκλογές διεξάγονται όπως ορίζει το σύνταγμα, εντός τετραετίας.

ΠΗΓΗ:REUTERS

Μοιράσου το άρθρο: