Τη στήριξή του εξέφρασε ο Δήμος Λαρισαίων, στην επιλογή της ΠΑΕ ΑΕΛ, να αναγράψει  στις φανέλες των ποδοφαιριστών, σύνθημα υπερ των προσφυγόπουλων, παρά τη διαφωνία της Super League που το χαρακτήρισε εκπρόθεσμο και «πολιτικό».

Η ΑΕΛ αναμένεται στον αγώνα της Κυριακής 18/12/2016 με τον Παναθηναίκό, να αγωνιστεί με αυτές τις φανέλες.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση της ομάδας σε ανακοίνωσή της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι: «Η ΠΑΕ ΑΕΛ προκειμένου να διατηρήσει την αξιοπρέπεια και την πλήρη ανεξαρτησία της, δεν υπέκυψε σε ευτελείς οικονομικά προτάσεις για το μέγεθός της, με συνέπεια να παραμείνει χωρίς βασικό χορηγό στη φανέλα της. Αντ’ αυτού αποφάσισε μέσω αυτής να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα για ένα από τα σημαντικότερα κοινωνικά έως και ανθρωπιστικά ζητήματα της εποχής μας, αποτυπώνοντας τη φράση «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ του Σαββάτου η πρωτοβουλία της ομάδας βρήκε την στήριξη του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη.

Ο κ. Καλογιάννης σε δήλωση του αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία με έντονα κοινωνικό περιεχόμενο. Έχω πει πολλές φορές ότι η κοινωνία της Λάρισας παρέδωσε και παραδίδει μαθήματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, στο προσφυγικό ζήτημα. Η συγκινητική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας μέσα από τις συλλογικές εκφράσεις της, ήταν και είναι απολύτως ενωτική και ανθρωπιστική.

Ως δήμαρχος Λαρισαίων θεωρώ πως αποτελεί τιμή για την πόλη, η πρωτοβουλία της ΠΑΕ ΑΕΛ. Η ομάδα που αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και ενώνει όλη την Λάρισα, στέλνει το ίδιο ισχυρό μήνυμα για ανθρωπιά, αξιοπρέπεια, και αλληλεγγύη προς κατατρεγμένους ανθρώπους και κυρίως τα προσφυγόπουλα.

Η απόφαση της ΑΕΛ είναι προς τη σωστή κατεύθυνση και θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να την στηρίξουμε».

jsΤέλος, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, με σχόλιό του στον λογαριασμό του στο facebook, προανήγγειλε παρέμβαση για την άρνηση της Super League  στο αίτημα της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Πηγές: ΑΠΕ/ΜΠΕ, ΠΑΕ ΑΕΛ

Σχετική είδηση: «Τα προσφυγόπουλα είναι παιδιά μας» στις φανέλες της ΠΑΕ Λάρισα    

Μοιράσου το άρθρο: