Γ. Κυρίτσης: Το λιμάνι του Πειραιά έχει αποσυμφορηθεί κατά 75% – Επεισόδια την Μ. Τρίτη στη Μόρια (VIDEO)

Σε 2680 ανέρχονται, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση, οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που διαμένουν στον επιβατικό σταθμό της πύλης Ε-1 και στην Πέτρινη Αποθήκη στο λιμάνι του Πειραιά.

Το πρωί της Μ. Τετάρτης κατέπλευσε στον Πειραιά το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη» με 27 μετανάστες και πρόσφυγες από Χίο και Μυτιλήνη. Ειδικότερα, το πλοίο είχε παραλάβει 17 άτομα από τη Μυτιλήνη και 10 από τη Χίο.

Ο Πειραιάς έχει αποσυμφορηθεί κατά 75%. Τις επόμενες ημέρες θα μετακινηθούν άλλοι 1400 από το λιμάνι του Πειραιά, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες Γιώργος Κυρίτσης.

Ένταση και επεισόδια την Μ. Τρίτη στο κέντρο κράτησης στη Μόρια

Επεισόδια έγιναν το απόγευμα της Τρίτης στη Λέσβο μεταξύ αστυνομίας και προσφύγων που βρίσκονται στον καταυλισμό της Μόριας. Πρόσφυγες οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο κράτησης έστησαν οδοφράγματα και άναψαν φωτιές.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες προχώρησαν σε χρήση χημικών. Αργότερα τα πνεύματα ηρέμησαν και όπως επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής για τους Πρόσφυγες Γιώργος Κυρίτσης, η κατάσταση εξομαλύνθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος