Την απόφαση να αναβληθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της ΝΔ έλαβαν τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής του κόμματος, λόγω των τεχνικών προβλημάτων που παρουσιάστηκαν σε πολλά εκλογικά σημεία.

Με βάση τις διαβεβαιώσεις της νομικής υπηρεσίας του κόμματος, η εταιρία που είχε αναλάβει το τεχνικό μέρος της διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στη Νέα Δημοκρατία δεν τήρησε τις συμβατικές υποχρεώσεις της.

Στο μεταξύ, στελέχη του κόμματος σημειώνουν ότι η διεξαγωγή νέας διαδικασίας για την εκλογή προέδρου μόνο εύκολη δεν είναι από τη στιγμή που πρέπει να επιλεχθεί νέα εταιρεία για να «τρέξει» τη διαδικασία, η οποία πέρα από χρήματα που δεν υπάρχουν θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μήνα για τις απαραίτητες εργασίες.

Αντιδράσεις υποψηφίων
Αναβολή της διαδικασίας ζήτησε νωρίτερα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και προειδοποίησε ότι αν δεν γίνει δεκτή η εισήγησή του, δεν θα είναι υποψήφιος. Παράλληλα ζήτησε την παραίτηση του γραμματέα του κόμματος και προέδρου της ΚΕΦΕ, Ανδρέα Παπαμιμίκου.
«Ο καθένας μπορεί τώρα να θέλει να κάνει σπέκουλα πάνω στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και έχει τις δικές του πολιτικές σκοπιμότητες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ΚΕΦΕ, Θοδωρης Αμπατζόγλου και ανέφερε ότι συντεταγμένα θα συνεδριάσουν τα όργανα και θα πάρουν τις αποφάσεις.

Ανάληψη της μεταβατικής ηγεσίας της ΝΔ από τη Μαριέττα Γιαννάκου, με μοναδική αρμοδιότητα την διεξαγωγή των εσωκομματικών εκλογών και αντικατάσταση του κ. Παπαμιμίκου ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η αποτυχία διεξαγωγής της εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ αποτελεί μια μαύρη σελίδα για την ιστορία του κόμματος. Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε επίσης την άμεση σύγκλιση της ΚΟ της ΝΔ με τη συμμετοχή όλων των υποψηφίων προέδρων για διαβούλευση για τα επόμενα βήματα.
Από την πλευρά της, η κα. Γιαννάκου επιβεβαίωσε οτι επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη και προς το παρόν επιφυλάχθηκε να απαντήσει, εαν δεν τοποθετηθούν και οι άλλοι τρεις υποψήφιοι.

Την παραίτηση του προέδρου της ΚΕΦΕ, ζήτησε έξω απο το εκλογικό κέντρο του Περιστερίου ο Άδωνις Γεωργιαδης, καλώντας τον Βαγγελη Μεϊμαράκη να δώσει εξηγήσεις για τα όσα κωμικοτραγικά εκτυλίσσονται από το πρωί. Επίσης, ο κ. Γεωργιάδης, τόνισε πως «η σημερινή εικόνα δεν τιμά τη Νέα Δημοκρατία.Το σημερινό φιάσκο έχει υπευθύνους που πρέπει να αναζητηθούν και να παραιτηθούν».

«Ο κ. Μεϊμαράκης, ο πρόεδρος της ΚΕΦΕ και τα μέλη τοης οφείλουν να παραιτηθούν»δήλωσε ο Απόστολος Τζιτζικώστας, απευθύνοντας πρόσκληση για συνάντηση των τεσσάρων υποψηφίων στις 19.00 το απόγευμα στη Λεωφόρο Συγγρού.

Ενημέρωση μέσω Twitter

Η ψηφοφορία θα ξεκινούσε στις 07:00, αλλά οι κάλπες δεν άνοιξαν.

«Δυστυχώς υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία εκλογής. Συνιστώ στους πολίτες να μην πάνε να ψηφίσουν μέχρι τις 09.00 πμ αναμένοντας ενημέρωση», ανέβασε στο λογαριασμό του στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αδιανόητο να υπάρχουν προβλήματα στη διαδικασία, να ταλαιπωρούνται και να αποθαρρύνονται οι Νεοδημοκράτες. Ζήτω άμεση ομολοποίηση της κατάστασης», ανάρτησε στο δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Μην ξεκινήσετε να πηγαίνετε ακόμη. Μόλις έχω νέα για το σύστημα και την ορθή του λειτουργία θα σας ενημερώσω. Συγγνώμη στον κόσμο», αναφέρει η ανάρτηση του ‘Αδωνι Γεωργιάδη.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: