Με επίθεση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την ομιλία του στη συζήτηση του προϋπολογισμού ο προσωρινός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης λέγοντας ότι «ο κ. Τσίπρας ζει σε ένα ροζ συννεφάκι, όμως ο βασιλιάς είναι γυμνός».

Ο κ. Πλακιωτάκης είπε ότι το 2014 προβλεπόταν ανάπτυξη 0,9%, η ανεργία είχε μειωθεί και θα συνέχιζε να μειώνεται. Ο κ. Τσίπρας έλεγε τότε ότι θα εφαρμόσει το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης» και ότι θα καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο.

Απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό είπε: «Κύριε Τσίπρα, γιατί δεν καταργήσατε με ένα νόμο το μνημόνιο, μήπως πρέπει να συνεννοηθείτε με τη φίλη σας την Αγγέλα;».

«Πέρυσι ο κ. Τσίπρας αγνοούσε τη λέξη συναίνεση και έβαζε πάνω απ όλα τη βουλιμία του για εξουσία. Τη συναίνεση τη θυμήθηκε τώρα που βρέθηκε αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε μόνος του» σημείωσε.

Κάνοντας συνολικά απολογισμό είπε ότι ο κ. Τσίπρας έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και οδηγεί τη χώρα σε ξέρα. «Αποδεικνύεστε κατώτερος των περιστάσεων και υποθηκεύετε το μέλλον του τόπου» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ τον κατηγόρησε ότι επιχειρεί «να συσκοτίσει, να εξαπατήσει και να ρίξει αλλού τις ευθύνες για την αποτυχία της πολιτικής του, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του τρίτου μνημονίου που υπέγραψε».

Σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, μίλησε για «τεράστια οικονομική καταστροφή, που οδηγεί το τραπεζικό σύστημα στον αφελληνισμό».

Παράλληλα σημείωσε ότι «ο προϋπολογισμός βασίζεται στην αύξηση των φόρων και όχι στη μείωση των δαπανών, υπονομεύει την ντόπια παραγωγή και βάζει ταφόπλακα στις ελπίδες των νέων να βρουν δουλειά».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ, είπε ότι «αποτρέψαμε την εθνική τραγωδία που με τους ανεύθυνους χειρισμούς σας θα προκαλούσατε».

Μοιράσου το άρθρο: