1061 τα μη κατοικήσιμα σπίτια στη Λέσβο – Στη Βρίσα την Κυριακή ο ΠτΔ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια των αυτοψιών στη Βρίσα αλλά και σε άλλες περιοχές της Λέσβου που επλήγησαν απο τον σεισμό. Τα 1061 έφτασαν τα μη κατοικήσιμα κτίσματα εκ των οποίων τα 928 αφορούν κατοικίες.

Σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τους πληγέντες ο Δήμος Μυτιλήνης με ανακοίνωση, τους πληροφορεί για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν για τη λήψη των επιδομάτων που δικαιούνται.

Νωρίτερα, ανακοινώθηκε και το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας στη Βρίσα, την Κυριακή, προκειμένου να ενημερωθεί για τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανακούφιση των σεισμοπαθών πολιτών του νησιού.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος αναμένεται να επισκεφθεί τον Πολιχνίτο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων μνήμης των 193 χρόνων από το Ολοκαύτωμα των Ψαρών στο ομώνυμο νησί.

Θα ενημερωθεί για τη σεισμική δραστηριότητα στο νησί, από τον Πρόεδρο του ΟΑΣΠ, καθηγητή  Ε. Λέκκα και τον Πρόεδρο του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του ΕΚΠΑ, καθηγητή  Ν. Βούλγαρη.

Μετά την ενημέρωση ο κ. Παυλόπουλος θα επισκεφτεί τη Βρίσα όπου θα ενημερωθεί από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθηγητή  Ν. Σουλακέλλη και τις Τοπικές Αρχές.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος