Με 24ωρη πανελλαδική απεργία στο χώρο του εμπορίου, αντιδρούν οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 15 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η ΟΙΥΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας) έχει λάβει σχετική απόφαση.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Ο αγώνας των εμποροϋπαλλήλων ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων και στη δουλειά τις Κυριακές, είναι στην πραγματικότητα αγώνας όλων των εργαζομένων για την υπεράσπιση του 8ωρου, 5νθημερου, 40ωρου, κατάκτηση που εργοδότες και Κυβερνήσεις θέλουν να καταργήσουν».

Επίσης όπως ανακοίνωσε το «Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια», την Κυριακή 15 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στις 10πμ, στην Πλατεία Καπνικαρέας – Ερμού.

Από την πλευρά του ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου – Χάρτου – Ψηφιακών Μέσων Αττικής, αναφέρει μεταξύ άλλων πως η δουλειά τις Κυριακές είναι: «Ένα μέτρο που έρχεται να επιδεινώσει την όλη δυσχερή κατάσταση που ως εργαζόμενοι βιώνουμε, με την υπερεντατικοποίηση και το «διευθυντικό δικαίωμα», αλλά και τους πετσοκομμένους μισθούς ή και την μη καταβολή των δεδουλευμένων, τις απολύσεις, τις ατομικές συμβάσεις, τη δουλειά μέσω εταιριών ενοικίασης προσωπικού και τα τόσα άλλα κρούσματα εργοδοτικής τρομοκρατίας και ασυδοσίας.

Και βέβαια, όπως άλλωστε έχει περίτρανα καταδειχθεί, η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων δεν οδηγεί σε νέες προσλήψεις, αλλά στο οι ίδιοι εργαζόμενοι να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε επιπλέον, χωρίς πολλές φορές να παίρνουμε ούτε τη μία επιπλέον μέρα ρεπό, ούτε την προσαύξηση (75%) που δικαιούμαστε. Παράλληλα, ως προς το ζήτημα του χρόνου εργασίας, το ωράριο «ξεχειλώνει» και τις υπόλοιπες ημέρες με διάφορα προσχήματα, με πιο τρανταχτό παράδειγμα το βάρβαρο θεσμό των «λευκών -ή του όποιου άλλου χρώματος- νυχτών».

Kινητοποιήσεις έχουν ανακοινωθεί από σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων και σε άλλες πόλεις (Χαλκίδα,Ελευσίνα, κλπ).

Σχετικές ειδήσεις

Απεργία στον κλάδο του εμπορίου την Κυριακή 15 Ιουλίου

Nέα απεργία για την αργία της Κυριακής στις 15 Ιουλίου

Μοιράσου το άρθρο: