Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα η πορεία εκπαιδευτικών ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το νέο σύστημα διορισμών.

Οι εκπαιδευτικοί, ενόψει του νομοσχεδίου που τίθεται σε ψήφιση σήμερα στη Βουλή, ζητούν να αποσυρθεί το νέο νομοσχέδιο και διεκδικούν μαζικούς διορισμούς όλων των αναπληρωτών.

Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία, με αίτημα την απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση που προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας.

Το σύστημα των προσλήψεων αφήνει έξω μεγάλο μέρος των αναπληρωτών καθηγητών είπε στην ΕΡΤ ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Γιώργος Πετρόπουλος.

Έχουμε αναπληρωτές που διδάσκουν συνεχώς επί 18 χρόνια. Η δημόσια εκπαίδευση έχει αποψιλωθεί από μόνιμο προσωπικό είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας Θανάσης Κικινής.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν νωρίτερα στα Προπύλαια και θα κατευθυνθούν μέχρι τη Βουλή.

Παράλληλα, στη Βουλή συγκέντρωση πραγματοποιούν η ΑΔΕΔΥ, η ΔΟΕ κι η ΟΛΜΕ. ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ έχουν κηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία ενώ η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει 3ωρη στάση εργασίας από τις (11:00 – 14:00 για τον πρωινό, 14:00 – 17:00 για τον απογευματινό και τις 3 πρώτες ώρες για τον εσπερινό κύκλο) με τη δυνατότητα επιπλέον κήρυξης 3ωρης στάσης από τις ΕΛΜΕ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των συναδέλφων τους.

Αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: