Μια γιορτή ξεχωριστή γεμάτη μουσικές και χρώματα, μια γιορτή χαράς, αποδοχής της διαφορετικότητας και πολυπολιτισμικής αλληλεπίδρασής θα στηθεί αύριο Σάββατο 2 Ιουνίου 2018 από τις 4:00 μ.μ.  στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας -και συγκεκριμένα στον πεζόδρομο της Ερμού/Κεραμεικού από την πλευρά του Θησείου και του Συλλόγου Αρχαιολόγων. Το 2ο Street Art Festival Τέχνης Και Αποδοχής είναι γεγονός και σαν στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στην εκπαιδευτική κοινότητα να σπάσει τα στενά όρια του σχολείου και να παρουσιάσει με χίλιους διαφορετικούς τρόπους το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και το μήνυμα κατά των διακρίσεων.

Σύμμαχοι σε αυτή την δράση οργανώσεις, συλλογικότητες, καλλιτέχνες και ομάδες καλλιτεχνών, μουσικά σχήματα, πολίτες, μαθητές, φοιτητές και γονείς, θα γεμίσουν τον πεζόδρομο με αυτοσχέδιες παρουσιάσεις, δράσεις, μουσική, χορό και παιχνίδια. Βασικός στόχος αποτελεί να γεφυρωθεί κάθε πολιτισμική διαφορά, και να φέρει κοντά κάθε άτομο που προσφέρει και διαμένει σε αυτήν την χώρα καταδικάζοντας τον αποκλεισμό και τις διακρίσεις των ομάδων αυτών.

Όλα θα ξεκινήσουν στις 4:00 μ.μ. που οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να περιηγηθούν στα διάφορα βιωματικά και καλλιτεχνικά εργαστήρια.

Στις 7:00 μ.μ. ομάδα αφροβραζιλιάνικων κρουστών, μαζί με εκπροσώπους από τους συλλόγους και τις οργανώσεις θα βρίσκονται στο Μοναστηράκι για να ξεκινήσει η πιο πολυπολιτισμική παρέλαση, η Παρέλαση της Αποδοχής, στους γύρω δρόμους σε Μοναστηράκι-Θησείο.

Η δράση θα συνεχιστεί τα μεσάνυχτα στο χώρο του φεστιβάλ, όπου  θα πραγματοποιηθεί συναυλία, στην οποία συμμετέχουν οι:
Μagic de spell, Jusu Folie, Eliana Tribal west, Sounds for some other order, Λήδα Μανιατάκου, Μαρία Λατσίνου & Mokita, Νίκος Γιακουμάκης.

Το Street Art Festival Τέχνης γεννήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβρη από μια ομάδα ανθρώπων που θέλησαν να πολεμήσουν τα περιστατικά ρατσισμού και τη ρητορική του μίσους με «όπλα», την τέχνη και τον διάλογο και απαντώντας με το μήνυμα αγάπης και της αποδοχής. Μπορείτε να πάρετε μια γεύση για το τι συνέβη πέρυσι:

Ο λόγος για το ΔΙΚΤΥΟ ΤΈΧΝΗΣ και ΔΡΑΣΗΣ (οι άνθρωποι με τα μπαλόνια), μια ομάδα εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών που πιστεύουν στις δράσεις ενδυνάμωσης μέσα από την Τέχνη, οι οποίοι υλοποίησαν το ελπιδοφόρο αυτό εγχείρημα

Του φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη των: Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, Unicef και ΙΟΜ.

ΠΗΓΗ: https://artschoolfestival.blogspot.com/

Μοιράσου το άρθρο: