Το μήνυμα της Κ. Κούνεβα για τη βία κατά των Γυναικών

Την προσωπική ιστορία της Κωνσταντίνκας Κούνεβα διάλεξε η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά (GUE/NGL) για το μήνυμά της με αφορμή την 25η Νοεμβρίου, Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών.

“Πριν από χρόνια άγνωστοι μου επιτέθηκαν με οξύ. Κάποιος αποφάσισε να με τιμωρήσει επειδή είμαι γυναίκα και συνδικαλίστρια. Στην Αθήνα, μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση”, αφηγείται η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με τη βοήθεια χάρτινων πλακάτ, σε ένα βίντεο διάρκειας δυόμιση περίπου λεπτών.

Πηγή: GUE/NGL, Camera: Vasileios Katsardis

Δίπλα της η Malin Björk (Vänsterpartiet, Σουηδία). Οι δύο γυναίκες, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καλούν τους πολίτες να ασκήσουν πίεση στις κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ε.Ε. που δεν έχουν επικυρώσει ακόμη την “Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης”, μιας πρωτοβουλίας του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Η σύμβαση βρίσκεται σε ισχύ από το το 2014 με στόχο την δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου που θα εξασφαλίζει προστασία των γυναικών απέναντι σε κάθε μορφή βίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος