Οκτώ χρόνια από την ημέρα που ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεσε νεκρός από τα πυρά του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα στα Εξάρχεια, συγκεντρώσεις και πορείες προγραμματίζονται σε όλη τη χώρα. Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας θα κλείσει στις 3 μετά το μεσημέρι ο σταθμός «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» και στις 4.30 το απόγευμα ο σταθμός «ΣΥΝΤΑΓΜΑ». Στο μεταξύ, φωτιά έβαλαν τη νύχτα άγνωστοι σε αυτοκίνητο, στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Ερεσού, στα Εξάρχεια.

Στην Αθήνα, μαθητές και φοιτητές έδωσαν ραντεβού στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια , ενώ στις 5 το απόγευμα στο ίδιο σημείο, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αναρχικών.

Στις 9 το βράδυ, οι διαδηλωτές αναμένεται να συγκεντρωθούν στο σημείο όπου δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, στη συμβολή των οδών Τζαβέλα και Μεσολογγίου στα Εξάρχεια.

Λόγω των διαδηλώσεων, από σήμερα το πρωί ισχύουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας, ενώ επί ποδός βρίσκονται 3.000 αστυνομικοί.

Συγκεντρώσεις και πορείες οργανώνονται και σε Θεσσαλονίκη (18.00, Καμάρα), Πάτρα (12.00, Παράρτημα), Βόλο (18.00, Θόλο), Κομοτηνή (18.00, Παλιά Νομική), Αγρίνιο (18.00, πλ. Δημάδη), Τρίκαλα (18.00, πλ. Ρήγα Φεραίου) και Αλεξανδρούπολη (17.30, αναγνωστήριο ΔΠΘ).

Πηγή: ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:Ζώης Κακκαβάς

Μοιράσου το άρθρο: