Παρεμβάσεις για την απλήρωτη εργασία από τα συνδικάτα

Το μεγάλης έκτασης πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας, αλλά και του εγκλωβισμού εργαζομένων σε δόλιες πτωχεύσεις και μεταβιβάσεις εταιριών, ήταν το αντικείμενο συζήτησης σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο εργατικό κέντρο Αθήνας.

Πήραν μέρος σωματεία, ομοσπονδίες, αλλά και οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων Ευβοίας Μπασινάς Στέφανος, Ελευσίνας Λίγγος Ευάγγελος και Κιάτου Κόλλιας Παναγιώτης.

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ: “Οι παρεμβάσεις των συναδέλφων και των σωματείων ήταν ουσιαστικές και αποτελούν αφετηρία για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει το συνδικαλιστικό κίνημα το επόμενο διάστημα. Τα προβλήματα και τα περιστατικά απλήρωτης, αδήλωτης ή ανασφάλιστης εργασίας είναι πολλά και κάθε κλάδος ή χώρος αντιμετωπίζει πληθώρα περιστατικών:
– «Εγκλωβισμένοι» εργαζόμενοι
– Πτωχεύσεις και μεταβιβάσεις εταιριών
– Νομικά έξοδα που ξεπερνούν τις απαιτήσεις
– Περιορισμένοι έλεγχοι και δυσκίνητες υπηρεσίες-

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που περιγράφηκαν και βιώνονται καθημερινά στα συνδικάτα. Θεωρούμε ότι όλα τα σωματεία μέλη μας μπορούν να εμπλουτίσουν τις προτάσεις και σύντομα να συνδιαμορφώσουμε ένα πλαίσιο διεκδίκησης το οποίο θα αποτελέσει βάση εκκίνησης πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων.

Στην προσπάθεια αυτή, θέλουμε συμμέτοχους και άλλα εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες ώστε οι συναντήσεις με κόμματα και κυβέρνηση να έχουν μεγαλύτερη πίεση και να είναι πιο αποτελεσματικές. Τα προβλήματα των εργαζόμενων αυξάνονται και εμείς πρέπει να απαντήσουμε με προτάσεις, παρεμβάσεις και αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο”.

Σχετική είδηση: EKA: Πρωτοβουλία για το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος