Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, προχώρησε η αστυνομία σε Κοζάνη και Γρεβενά, για αφισοκολλήσεις, με πρόσωπα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που προτίθενται να στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αφίσες αναρτήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας  σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ των ΑΝΕΛ και Του Ποταμιού,  αλλά και σε Βέροια, Νάουσα, Κοζάνη και Δράμα. Στη Θεσσαλονίκη  τα συνεργεία του Δήμου θα προχωρήσουν σε αποκαθήλωση των αφισών καθώς απαγορεύεται η αφισοκόλληση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι «από το πρωί κατεβάζουμε τις αφίσες. Είναι άλλη μια ένδειξη ότι υπάρχει ένας φανατισμός και μια παράνοια στην πόλη, όσον αφορά το Μακεδονικό».

Η επιτροπή αγώνα για την  ελληνικότητα της Μακεδονίας  έχει προχωρήσει στην κράτηση  λεωφορείων για το συλλαλητήριο της Κυριακής που διοργανώνεται στην Αθήνα.

Ανάλογο συλλαλητήριο διοργανώνεται στη Θεσσαλονίκη  για τις 27 Ιανουαρίου.

Το μήνυμα ότι δεν τρομοκρατούνται από τέτοιου είδους πρακτικές, στέλνουν, με δηλώσεις τους στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, βουλευτές που είδαν το πρόσωπό τους στις αφίσες κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και το σύνθημα «Εσύ θα προδώσεις τη Μακεδονία μας;», οι οποίες κυκλοφορούν σε διάφορες περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Την πρακτική αυτή καταδίκασαν με δηλώσεις τους ο ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Β’ Θεσσαλονίκης) Σωκράτης Φάμελλος, ο ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Α’ Θεσσαλονίκης), Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Χαλκιδικής) Κατερίνα Ιγγλέζη, η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πέλλας) Θεοδώρα Τζάκρη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πέλλας) Ιωάννης Σηφάκης και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ (Πιερίας), Μπέτυ Σκούφα.

Το Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα προγραμματίζεται για την Κυριακή  Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 2 το μεσημέρι.

Να σταθούν οι βουλευτές στο ύψος των περιστάσεων  και να καταψηφίσουν την  Συμφωνία των Πρεσπών όταν αυτή έρθει στη Βουλή  ζήτησαν σε συνέντευξη Τύπου στο κτίριο της Ένωσης Συντακτών τα μέλη της Πανμακεδονικής  Ομοσπονδίας για την Συμφωνία των Πρεσπών.  Παρόντες   ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής και πρόεδρος  του κόμματος «Δύναμη Ελληνισμού»  Δημήτρης Καμμένος, ο ανεξάρτητος βουλευτής Στάθης Παναγούλης,  αλλά και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.

Το συλλαλητήριο θα γίνει στη πλατεία Συντάγματος και από τη Δευτέρα 21 Ιανουαρίου, θα υπάρξει μια πανελλαδική εκστρατεία που θα ξεκινήσει από την λίμνη των Πρεσπών. Στη συνέχεια τη σκυτάλη θα πάρουν η Θεσσαλονίκη και πόλεις της Β. Ελλάδας  και αυτά τα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε 32 πόλεις της  χώρας  για να καταλήξουν και πάλι στις 27 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος οπότε  εκτιμάτε ότι θα έχει έρθει στη Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών.

 

Ρεπορτάζ: Λία Χριστάρα, Νίκος Καπόγλης 

Σχετική είδηση: Θεσσαλονίκη: Νέες αφισοκολλήσεις κατά βουλευτών στους δρόμους

Μοιράσου το άρθρο: