Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχθεί η δίκη για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου μετά την αίτηση εξαίρεσης της προέδρου του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων που κατέθεσαν συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων.

Ενάμιση χρόνο μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας της υπόθεσης των 35 κατηγορουμένων οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται σε χορήγηση επισφαλών δανειοδοτήσεων του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος, την περίοδο 2008 – 2010, συνήγοροι υπεράσπισης, καταλογίζουν στην πρόεδρο του δικαστηρίου Μαρία Κουτέρη έλλειψη νηφαλιότητας και μεροληπτική διάθεση.

«Είναι η πρώτη φορά, στα 44 χρόνια δικηγορίας, που καταθέτω αίτηση εξαίρεσης για δικαστή, δεν έχω έλθει ποτέ ξανά σε αυτή τη θέση», ανάφερε ο συνήγορος του κατηγορούμενου Άγγελου Φιλιππίδη, Αθανάσιος Βαρλάμης, κάνοντας λόγο σε πλήθος μειωτικών εκφράσεων που – όπως υπογράμμισε – έχει διατυπώσει η πρόεδρος, τόσο για τους κατηγορούμενους, όσο και για στοιχεία της αποδεικτικής διαδικασίας. Την αίτηση του συνηγόρου στήριξαν και άλλοι συνήγοροι υπεράσπισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες σύνεδρος του δικαστηρίου είχε υποβάλει αίτηση αποχής από τη διαδικασία, επικαλούμενη αδυναμία συνεργασίας με την πρόεδρο. Ωστόσο, η αίτηση απορρίφθηκε από το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο.

Πηγή: Α’Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο: