Αλληλεγγύη στους Έλληνες εργαζόμενους από τη Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων

Την αλληλεγγύη της “στις οργανώσεις μέλη της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ και στους Έλληνες εργαζόμενους και πολίτες, σε μια περίοδο υψηλού κινδύνου για τη χώρα και τον λαό της”, εξέφρασε η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΣΕΣ, αναφέρει ότι: “Οι πολιτικές λιτότητας προκάλεσαν βαθιά κοινωνική και ανθρωπιστική κρίση. Τα προγράμματα προσαρμογής που επέβαλαν οι θεσμοί της Τρόϊκα παρουσιάστηκαν ως μέσο επίλυσης της κρίσης χρέους ενώ αντίθετα επιδείνωσαν τη σχέση χρέους/ ΑΕΠ και κατέστησαν το χρέος μη βιώσιμο. Η αναδιάρθρωση του χρέους πρέπει να αποτελέσει μέρος της λύσης. Η αβεβαιότητα για το μέλλον της Ευρωζώνης έχει προκαλέσει οικονομική και πολιτική ζημία σε όλη την Ευρώπη.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν ενώ επικρατεί μεγάλη αγωνία για την έκβαση των συζητήσεων. Θα χρεοκοπήσει η Ελλάδα; Θα παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη; Αυτά είναι τα ερωτήματα που κυριαρχούν στις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες”.

Τέλος η ΣΕΣ τονίζει πως: “Απαραίτητη είναι μια λύση που θα κρατήσει την Ελλάδα στην Ευρωζώνη και θα διασφαλίσει τη σταθερότητα του νομίσματος χωρίς την οποία δεν θα υπάρχουν επενδύσεις, ανάπτυξη και δημιουργία απασχόλησης στην Ευρώπη. Το να αφεθεί αβοήθητη η Ελλάδα θα οδηγούσε σε επικίνδυνη πορεία τη γεωπολιτική σταθερότητα της νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ΣΕΣ καλεί τους πολιτικούς ηγέτες να λάβουν αποφάσεις στη βάση των συμφερόντων των εργαζόμενων και των απλών ανθρώπων σε όλη την Ευρώπη γιατί, αν η Ελλάδα χρεοκοπήσει ή εξαναγκασθεί να βγει από την Ευρωζώνη, η Ευρώπη θα είναι η πρώτη που θα υποστεί τις αρνητικές συνέπειες”.

Πηγή: European Trade Union Confederation (ETUC)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος