Σε δεκάδες ληστείες εμπλέκεται η σπείρα των Γεωργιανών που βασάνισε και έκαψε με ηλεκτρικό σίδερο μια 85χρονη γυναίκα στην Κυψέλη.

Τον ρόλο του συντονιστή είχε ο 34χρονος από το Καζακστάν, ο οποίος επόπτευε την ομάδα «δράσης», ενώ ως άτομο με ειδικές ανάγκες δεν κινούσε υποψίες με την παρουσία του.

Σημειώνεται ότι τα μέλη της οργάνωσης διέθεταν τεχνογνωσία και ιδιαίτερες ικανότητες στην παραβίαση διαφόρων τύπων κλειδαριών, την οποία είχαν αποκτήσει ύστερα από εκπαίδευση και εξάσκηση σε δείγματα κλειδιών-κλειδαριών ασφαλείας, πολλές από τις οποίες βρέθηκαν στις οικίες τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, έως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 30 ληστείες και κλοπές από οικίες, ενώ η συνολική λεία της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ.

Κατά την διάρκεια ειδικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συνελήφθησαν επτά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, πρόκειται για έξι Γεωργιανούς και έναν 34χρονο από το Καζακστάν, ενώ παράλληλα ταυτοποιήθηκε και αναζητείται ένας 47χρονος από τη Γεωργία.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Μοιράσου το άρθρο: