Ο συρμός της ανταποδοτικής ανακύκλωσης κινείται απο σήμερα στις ράγες του μετρό. Στόχος η επίτευξη μεγαλύτερης συμμετοχής στη διαδικασία της ανακύκλωσης και η βελτίωση της περιβαλλοντικής συμπεριφοράς των πολιτών. Το ανταποδοτικό τέλος θα φθάνει τα 3 ευρώ.

Το παρθενικό του ταξίδι πραγματοποίησε ο ειδικά διαμορφωμένος συρμός του μετρό που θα μεταφέρει το μήνυμα της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Λίγα λεπτά μετά τις 11:00 έφτασε στο μετρό της Εθνικής Άμυνας ο Υπουργός Υποδομών – Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης ο οποίος συνοδευόταν από τις διοικήσεις της ΣΤΑΣΥ και της ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Α.Ε. και επιβιβάστηκαν στον συρμό με τελικό προορισμό το Σύνταγμα.

Ένα ευρώ για κάθε 33 συσκευασίες ή 3 λεπτά για μια συσκευασία είναι το ανταποδοτικό τέλος που θα προσφέρεται και το οποίο θα εξαργυρώνεται είτε στα συνεργαζόμενα καταστήματα είτε θα προσφέρεται στα γεύματα αγάπης της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Οι επιβάτες των αστικών συγκοινωνιών θα έχουν επίσης, τη δυνατότητα να κερδίζουν κάθε μήνα 10 δωρεάν προσωποποιημένες μηνιαίες κάρτες ATHENA CARD καθώς και 100 δωρεάν ενιαία εισιτήρια διάρκειας 90 λεπτών ανακυκλώνοντας στο «σπιτάκι της ανταποδοτικής ανακύκλωσης».

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο: