Την αντίθεσή της εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στο νέο διεθνή διαγωνισμό, που στοχεύει στην εξεύρεση επενδυτή που θα αγοράσει το 5% των μετοχών.

Η ομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της, πως: «Η κυβέρνηση πλέον ξεκίνησε επίσημα μέσω του ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημόσιου) διεθνή διαγωνισμό για να βρεθεί ο «επενδυτής» ο οποίος θα αγοράσει το 5% των μετοχών που έχει μεταφερθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, αφήνοντας πλέον στο ελληνικό δημόσιο το ισχνό και ανυπόληπτο 1%.

Η κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), όταν ήταν στη θέση της αντιπολίτευσης, ήταν αυτή που υποσχόταν την ενίσχυση της συμμετοχής του κράτους στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ, ώστε να μην περιέλθει η εταιρία σε έλεγχο ξένων κεφαλαίων».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσής της η ΟΜΕ – ΟΤΕ επισημαίνει ότι: «Να θυμίσουμε πως με αυτήν την τελευταία εκποίηση το κράτος χάνει το δικαίωμα βέτο για πώληση θυγατρικών και για μεταφορά δραστηριοτήτων και έδρας στο εξωτερικό.
Επιπλέον, δεν ασκείται κανένας κρατικός έλεγχος στα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα των Ενόπλων Δυνάμεων που διαχειρίζεται ο ΟΤΕ, ο διευθύνων σύμβουλος μπορεί να μην είναι Έλληνας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που διορίζονται από το κράτος περιορίζονται, κλπ.».

Καταλήγοντας και αναφέροντας πως «Θέλουμε έναν ΟΤΕ, με ισχυρή κρατική συμμετοχή, πυλώνα ανάπτυξης», η ΟΜΕ-ΟΤΕ, καλεί την κυβέρνηση να διατηρηθεί «έστω και αυτό το μικρό ποσοστό που διαθέτει στο μετοχικό κεφάλαιο του ΟΤΕ».

Μοιράσου το άρθρο: