Αντικρουόμενες οι απόψεις για τη Μόρια–Sos Από τους «Γιατρούς Χωρίς Σύνορα» (video)

Με μελανά χρώματα  περιέγραψε την συνθήκες  φιλοξενίας και τα αίτια που τις δημιούργησαν,  στο Κέντρο υποδοχής στη Μόρια ο διευθυντής των προγραμμάτων  των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» Απ. Βείζης.

Προσκεκλημένος της ΕΡΤ και της “ΠΡΩΤΗΣ ΕΙΔΗΣΗΣ”  επισήμανε ότι είναι ένα πρόβλημα που υφίσταται  εδώ και τρία χρόνια  καθώς το κέντρο  λόγω του υπερπληθυσμού  που φιλοξενείται έχει μετατραπεί σε «κολαστήριο». Ο κΒείζης περιέγραψε το κέντρο ως μια αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης και  αναφέρθηκε σε στοιχεία  που καθιστούν  όπως είπε το κέντρο ακατάλληλο ώστε να συνεχίσει να φιλοξενεί γυναίκες και παιδιά.  Τόνισε μάλιστα πως πρέπει να αποσυμφορηθεί και να μεταφερθούν σε άλλες δομές οι υπεράριθμοι.

Τα περί «κολαστήριου» αντέκρουσε ο διοικητής του Κέντρου υποδοχής στη Μόρια Γιάννης Μπαλμπακάκης  ο οποίος αμφισβήτησε και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν   για τις υγειονομικές και χωροταξικές συνθήκες που επικρατούν  στο κέντρο αν και παραδέχθηκε ότι το κέντρο λειτουργεί με συνθήκες υπερπληρότητας. Πρόσθεσε ωστόσο ότι σύντομα θα υπάρξει μεταφορά  των υπεράριθμων, περίπου 3500  άνθρωποι,  σε οργανωμένες δομές στην Ηπειρωτική Ελλάδα Ο κ Μπαλμπακάκης διέψευσε  τα όσα καταγγέλλονται από διάφορους φορείς περί βιασμών και υπογράμμισε πως τα περί «κολαστηρίου» αποτελούν προσβολή για τους μόνιμους και έκτακτους εργαζόμενους του κέντρου που, υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και χαμηλές αποδοχές, προσφέρουν την εργασία τους χωρίς αργίες και γιορτές. Για τα ιατρικά θέματα που έχουν τεθεί  ο διοικητής της Μόριας παρέπεμψε στο ΚΕΕΛΠΝΟ που ελέγχει το Κέντρο υποδοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος