Η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε ανακοίνωση που εξέδωσε διαψεύδει ότι έγιναν ΕΔΕ κατά πυροσβεστών για τις αναρτήσεις τους σε social media κατά του Π. Καμμένου. Οπως υποστηρίζει η Πυροσβεστική «ουδεμία ‘Ενορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα αυτό διενεργείται».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή δημοσίευμα ιστοσελίδας που αναφέρεται σε διενέργεια Ένορκων Διοικητικών Εξετάσεων (Ε.Δ.Ε.) κατά πυροσβεστικών υπαλλήλων και συγκεκριμένα για αναφορές και σχόλια που έγιναν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης τόσο κατά του Υπουργού Εθνικής Άμυνας όσο και κατά κυβερνητικών στελεχών σε σχέση με τη διαχείριση της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι Αττικής, γνωρίζεται ότι ουδεμία Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το θέμα αυτό διενεργείται».

Η Υπηρεσία, ωστόσο, διευκρινίζει πως συγκεκριμένος πυροσβέστης που συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική και αμέσως μετά ανέβασε στο προφίλ του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης κείμενο με την εμπειρία του αυτή, κλήθηκε, πάντως όχι στο πλαίσιο ΕΔΕ, σε απολογία και του επιβλήθηκε πρόστιμο, καθώς, κατά παράβαση της πάγιας εντολής του Αρχηγείου του Σώματος, δεν ζήτησε και δεν έλαβε την προβλεπόμενη άδεια ώστε να τοποθετηθεί δημοσίως.

Σε δήλωσή της για το θέμα, η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, Εύη Χριστοφιλοπούλου, υποστηρίζει ότι:

«Στη Βενεζουέλα επιβάλλεται 20 χρόνια κάθειρξη σε πυροσβέστες επειδή αμφισβήτησαν τον Μαδούρο. Στην Ελλάδα δρομολογούνται πειθαρχικές διώξεις πυροσβεστών επειδή εκφράζουν τις απόψεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης! Και επιβάλλεται πρόστιμο σε πυροσβέστη που εξέφρασε δημόσια την οδύνη του, αφού είχε δώσει τη μάχη με τις φλόγες στο Μάτι».

 

Τους καλούμε να σταματήσουν αμέσως τις ΕΔΕ.

Στο Κίνημα Αλλαγής θα εξαντλήσουμε κάθε νόμιμη μορφή ελέγχου του κυβερνητικού αυταρχισμού εντός και εκτός του Κοινοβουλίου!» καταλήγει η υπεύθυνη Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη στο ΚΙΝ.ΑΛ.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: