«Συνεχής, συστηματική και επίμονη» είναι η προσπάθεια επιστροφής των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται στις φυλακές της Αδριανούπολης, δήλωσε από την Ορεστιάδα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώτης Κουβέλης προσθέτοντας ότι αναμένουμε να είναι γρήγορη η επιστροφή τους στην πατρίδα. Χωρίς το γυάλινο διαχωριστικό έγινε η συνάντηση των κρατουμένων στρατιωτικών στην Αδριανούπολη με τις οικογένειές τους.

Στη δεύτερη αυτή συνάντηση αναφέρθηκαν τα μέλη της οικογένειας Κούκλατζη. Ο πατέρας του Δημ. Κούκλατζη, Νίκος, μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι «Η φυλακή περιορίζει μόνο τις κινήσεις τους, δεν μπορεί να περιορίσει την αξιοπρέπειά τους, την αισιοδοξία τους, τα όνειρά τους. Πιστεύουμε ότι η δικαιοσύνη δεν θα μείνει τυφλή και αισιοδοξούμε γιατί τα πραγματικά στοιχεία δεν ενοχοποιούν τα παιδιά μας». Λόγια που φανερώνουν την υπερηφάνεια που νιώθει για τον γιο του, αλλά και την πεποίθησή του πως η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί.

Το πέρασμα του χρόνου είναι αργό. «Παραμένουν στη φυλακή 12 μέρες τώρα» λέει ο κ. Κούκλατζης για να υπογραμμίσει ωστόσο  ότι «ξέρουν όπως κι εμείς ότι δεν έκαναν κάτι κακό και γι’ αυτό δεν ανησυχούν, γιατί πιστεύουν στη δικαιοσύνη και δεν μπορεί να τιμωρηθούν για κάτι που δεν έκαναν».
Στην Ορεστιάδα ο θείος του Δ. Κούκλατζη, Χρήστος, που πήγε με τον αδελφό του και τη γυναίκα του, στην Αδριανούπολη μίλησε στην ΕΡΤ, σήμερα, 13η μέρα κράτησης, των δύο στρατιωτικών.

Ο κ. Χ. Κούκλατζης επιβεβαίωσε ότι οι συνθήκες κράτησης παραμένουν καλές, ότι οι κρατούμενοι είναι σε καλή κατάσταση και ότι υπήρξε ενημέρωση για την περίπτωση μακροχρόνιας κράτησης. Παράλληλα μεταφέρθηκε στους δύο νέους η συμπαράσταση που εκδηλώνεται με συγκεντρώσεις αλλά και με μεμονωμένες εκδηλώσεις προς τις οικογένειες.
Το γενικότερο αίσθημα της οικογένειας Κούκλατζη είναι ότι η περιπέτεια αυτή θα έχει το καλύτερο τέλος καθώς η πολιτεία και όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στην υπόθεση αγωνίζονται με ένταση για το αίσιο τέλος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα στα κινητά των Ελλήνων στρατιωτικών αλλά φαίνεται ότι οι Τουρκοι δεν βρήκαν τιποτε το μεμπτό, γιατίσε αντίθετη περίπτωση θα το είχαν κάνει σημαία. Ωστόσο οι Τούρκοι αναζητούν τις τελευταίες επαφές που είχαν οι Έλληνες στρατιωτικοί.

«Συνηθίζουμε να ζούμε με την ιδέα ότι δύο στρατιωτικοί μας θα βρίσκονται επί μακρόν στην Τουρκία και θα πληρώσουν αυτοί το τίμημα του τέλματος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις» υποστηρίζει με ανακοίνωσή της η Ένωση Κεντρώων, προσθέτοντας ότι «ούτε σύμμαχοι υπάρχουν πια, ούτε κανένας διεθνής παράγων να τρίξει τα δόντια στους Τούρκους».

Ρεπορτάζ: Βασίλης Πρεμίδης

Πηγή  : ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: