Mε 24ωρες απεργίες και στάσεις εργασίας αντιδρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πρωτεύουσας στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Τα πλοία λύνουν τους κάβους τα μεσάνυχτα.  Ακινητοποιημένοι είναι σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 οι συρμοί του μετρό (γραμμή 2&3) και του τραμ, ενώ για τρεις ώρες, από τις 12:00 έως τις 15:00, δεν πραγματοποιήθηκαν δρομολόγια στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ). Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία κινούνται κανονικά. Τα νοσοκομεία λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας καθώς οι γιατροί πραγματοποιούν 24ωρη απεργία.

Ένταση επικράτησε για λίγη ώρα δίπλα από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, μεταξύ ανδρών των ΜΑΤ και μελών των Πρωτοβάθμιων Σωματείων, που πραγματοποιούσαν συλλαλητήριο. Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισέλθουν στη Βουλή με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν πρόσκαιρα επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν περιορισμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Στους δρόμους επικράτησε το πρωί κυκλοφοριακό κομφούζιο και η Τροχαία συνιστά στους οδηγούς να ενημερώνονται για την κατάσταση στους δρόμους από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας ως τα μεσάνυχτα. Στη σημερινή κινητοποίηση συμμετέχουν τα πληρώματα των ρυμουλκών και των ναυαγοσωστικών.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΝΟ, αφού ευχαριστεί τα πληρώματα των πλοίων για τη συμμετοχή τους στη σημερινή κινητοποίηση, αναφέρει ότι αναμένει «αναλυτικά τις γραπτές θέσεις και διευκρινήσεις στα όσα ανέπτυξαν και υποσχέθηκαν οι αρμόδιοι υπουργοί, ούτως ώστε, αφού μελετηθούν και εκτιμηθούν από τη Διοίκηση, να καθορισθεί η περαιτέρω πορεία».

Συγκέντρωση στις 12:00 στην Ομόνοια πραγματοποίησε το ΠΑΜΕ. Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας δήλωσε στη συγκέντρωση: «Τους έχουμε ήδη προειδοποιήσει: έσπειραν ανέμους και θα θερίσουν θύελλες. Και η τροπολογία, ο νόμος, για την κατάργηση ουσιαστικά του δικαιώματος στην απεργία και οι πλειστηριασμοί ακόμα και πρώτης κατοικίας και όλα τα άλλα αντεργατικά μέτρα που περιέχονται σε αυτό το αισχρό πολυνομοσχέδιο θα μείνουν όλα ανενεργά, θα καταργηθούν στην πράξη από το ίδιο το λαϊκό κίνημα μέχρι την οριστική κατάργησή τους από την ταξική πάλη από την λαϊκή συμμαχία». Έτσι λοιπόν συνεχίζουμε κάθε μέρα δυναμικά, αγωνιστικά, ταξικά γιατί μόνο έτσι μπορεί να προχωρήσει μπροστά ο λαός μας» πρόσθεσε ο κ. Κουτσούμπας.

Στάση εργασίας 12:00 με 15:00 πραγματοποίησε και η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Δεν αλλάζει ο τρόπος που αποφασίζεται η απεργία επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Οι κινητοποιήσεις της Δευτέρας

Την Δευτέρα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία, αλλά και στον ηλεκτρικό, αποφάσισαν 24ωρη απεργία.

Επίσης, 24ωρη απεργία αποφάσισαν για την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου και οι εργαζόμενοι στα τρόλεϊ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συρμοί του μετρό θα είναι και πάλι ακινητοποιημένοι την ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, αφού το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών, θα προχωρήσει σε νέα 24ωρη απεργία.

Σημειώνεται, πως κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Σε τρίωρη στάση εργασίας προχωρούν την Δευτέρα και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: