Χωρίς μετρό (γραμμές 2 και 3) και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα αύριο Παρασκευή 12 Ιανουαρίου, λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, που αντιδρούν στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου. Ο ηλεκτρικός δεν θα κινηθεί από τις 12:00-15:00. 24ωρη στα πλοία.

Το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αποφάσισε να προχωρήσει στην 24ωρη απεργία λόγω της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου, «το οποίο παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μία ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου», όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του.

Σε ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ τονίζει ότι «το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης φέρνει νέα σκληρά μέτρα, όπως η απελευθέρωση των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών, τον θεσμό της υποχρεωτικής διαμεσολάβησης για ατομικές και συλλογικές εργατικές διαφορές και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης με την απαράδεκτη τροπολογία για περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία» και καλεί τους εργαζομένους να συμμετάσχουν δυναμικά στις πορείες διαμαρτυρίας που θα οργανωθούν.

Oι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς (ΣΤΑΣΥ) ανακοίνωσαν ότι: «Πραγματοποιούμε τη Παρασκευή 12/1 στάση εργασίας από 12:00 έως 15:00 και τη Δευτέρα 15/1 24ωρη απεργία.
Συμμετέχουμε τη Δευτέρα 15/1 στις 6 το απόγευμα στο απεργιακό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα».

24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα απόψε αποφάσισε η ΠΝΟ, με αποτέλεσμα αύριο τα πλοία να μείνουν δεμένα στα λιμάνια. 

Σε 24 απεργία κατεβαίνουν αύριο και οι νοσοκομειακοί ιατροί, με αποτέλεσμα τα δημόσια νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας να λειτουργήσουν με προσωπικό ασφαλείας.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ σε ανακοίνωσή της αναφέρει, ότι «συμπαραστεκόμαστε και είμαστε αλληλέγγυοι στο κύτταρο του συνδικαλισμού, που είναι τα πρωτοβάθμια σωματεία. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να αρχίσει το “ξήλωμα του πουλόβερ” γιατί αύριο θα επεκταθεί, επειδή τα κοράκια δανειστές δε θέλουν αντιδράσεις».

H ΠΟΣΠΕΡΤ θα πραγματοποιήσει τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018, από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ συμμετέχοντας στα προγραμματισμένα συλλαλητήρια ενάντια στο πολυνομοσχέδιο και θα συμμετέχει τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 17:00 στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος – Ακροάματος «αντιδρώντας στις μνημονιακές πολιτικές της Κυβέρνησης, οι οποίες εξακολουθούν να φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους αδύναμους και τους αδικημένους καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους να διατρανώσουν την αντίθεση τους σε αυτή την πολιτική και να μετάσχουν δυναμικά στα συλλαλητήρια των συνδικάτων την Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο Σύνταγμα, στις 18:00″.

H Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Ιδιωτικού Δικαίου στο Δημόσιο (ΠΟΕΙΔΔ) συμμετέχει στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις απέναντι στο πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε η Κυβέρνηση και θα ψηφιστεί τη Δευτέρα 15.01.2018, προκηρύσσοντας 24ωρη απεργία για την ίδια ημέρα.

Επίσης ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανακοίνωσε πως: «Συμμετέχουμε μαζικά και αγωνιστικά στην απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΔΠΤΕ την Παρασκευή, 12 Γενάρη, ενάντια στην ψήφιση των μέτρων-προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Στις 12.00 συμμετέχουμε στην απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια».

Με στάση εργασίας τη Δευτέρα 15/1 από τις 11πμ έως τη λήξη του ωραρίου, συμμετέχει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, που καλεί στις 12.30 το μεσημέρι συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουν μαζικά στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στις 18:00 στο Σύνταγμα και στα κατά τόπους συλλαλητήρια που διοργανώνουν τα Εργατικά Κέντρα ανά την Ελλάδα», σημειώνει η ΟΜΕ-ΟΤΕ.

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: