Χωρίς τραμ από σήμερα από το Νέο Κόσμο ως το Σύνταγμα λόγω σοβαρών προβλημάτων διάβρωσης που εντοπίζονται στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός Χρήστος Σπίρτζης, η διακοπή θα διαρκέσει ««για όσο διάστημα χρειαστεί», μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα στην υπόγεια κοίτη, που διέρχεται κάτω από τη Μεσογείων, τη Μιχαλακοπούλου, την Καλλιρόης και άλλους μεγάλους δρόμους της πόλης.

Για τα θέματα στατικότητας που εύλογα προκύπτουν λόγω της σοβαρής διάβρωσης στην υπόγεια κοίτη του Ιλισσού μίλησαν στην ΕΡΤ οι καθηγητές Ευθύμιος Λέκκας και Παναγιώτης Καρύδης.

Ο καθηγητής Γεωολογίας και νέος πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ), Ευθύμιος Λέκκας, ανέφερε ότι τα παλιά ρέματα που καλύφθηκαν «άναρχα με τεχνικά έργα και ιδίως δρόμους ,διαβρώνονται από το νερό του υπεδάφους.»

Στο έργο αποκατάστασης σημαντικό βοήθημα αποτελούν οι παλιοί χάρτες της Αθήνας, πριν αναπτυχθεί ο αστικός ιστός, τόνισε ο κ. Λέκκας, παρουσιάζοντας ενδεικτικά φωτογραφίες 100 χρόνων και συγκρίνοντας τες με τη σημερινή Αθήνα, «όπου δεν φαίνεται στην επιφάνεια ούτε ρυάκι.»

Κλείνοντας τα ρέματα έχουμε πλημμυρικά φαινόμενα, υπενθύμισε ο κ.Λέκκας.
Ο Παναγιώτης Καρύδης, Καθηγητής Αντισεισμικής Τεχνολογίας στο Ε.Μ.Π. τόνισε αναφορικά με το πρόβλημα στατικότητας: «Τεχνικά τα πάντα μπορούν να γίνουν, αλλά εξαρτάται από το κόστος.»

Οι δονήσεις που εντείνονται λόγω του τραμ στο παρελθόν προκάλεσαν και κατάρρευση πολυκατοικίας, υπενθύμισε ο κ. Καρύδης.

‘»Οσο περνάει ο καιρός η διάβρωση διογκώνεται, στο σίδερο ανοίγει μεγαλύτερη ρωγμή κι έτσι τα τελευταία 15 χρόνια το φαινόμενο έχει προχωρήσει πολύ. Δεν μπορώ να πω ότι δεν είναι επικίνδυνο», τόνισε ο καθηγητής.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ:
Χαρά Γιαννοπούλου

Μοιράσου το άρθρο: