Με το χρυσό βραβείο «Best City Awards 2016» τιμήθηκε η Έδεσσα.

Η ομορφιά και η χρηστικότητα της πόλης (ένας κερασεώνας με 24 κερασιές, ένα πάρκο υπαίθριας γυμναστικής, δύο παιδικές χαρές, περιστρεφόμενα παγκάκια, τραπέζια για σκάκι, αντιολισθητικά πεζοδρόμια, θάμνοι και φυτά), χάρη στα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά που μεταξύ άλλων έδωσαν άλλη όψη στην Πλατεία Γρανικού, στην οδό 18ης Οκτωβρίου και στους συνδετήριους δρόμους, της χάρισαν αυτό το βραβείο.

Ο δήμαρχος της Έδεσσας, Δημήτρης Γιάννου, μίλησε στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ – ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM.
«Κάναμε ένα κομμάτι της πόλης να παραμιλάει. Δεν είναι μόνο οι κάτοικοι που συζητάνε για την ανάπλαση της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες που υποστηρίζουν ότι η πόλη μας έγινε πολύ διαφορετική», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο ανάπλασης της πόλης, σε μια εγκαταλελειμμένη περιοχή, στο χώρο του σιδηροδρομικού σταθμού, δημιουργήθηκε ένας κερασεώνας. Παράλληλα, στήθηκε ένα πάρκο υπαίθριας γυμναστικής και ένα άτυπο πάρκο παιχνιδιού με κατασκευές.

Στην οδό 18ης Οκτωβρίου και τους συνδετήριους δρόμους δημιουργήθηκε μια κατάφυτη διαδρομή περιπάτου, ασφαλής για πεζούς και οχήματα, ενώ η Πλατεία Γρανικού έγινε χώρος κατάλληλος και για τα παιδιά.

Όπως πρόσθεσε ο κος Γιάννου, «Ο χώρος όλος φωταγωγήθηκε με νέα φωτιστικά τεχνολογίας led, έγιναν πεζοδρόμια που μπορεί ο κόσμος να κάνει περιπάτους, οι άνθρωποι με αναπηρία έχουν προσβασιμότητα, τα παιδιά παίζουν κάτω από υπόστεγα σε παιδικές χαρές. Έγιναν νέες φυτεύσεις και προστέθηκαν νέα δέντρα».

Το έργο της ανάπλασης, η μελέτη και η ιδέα της οποίας έγιναν από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Εδεσσας, πραγματοποιήθηκε σε μια έκταση περίπου 22.000 τμ., είχε προϋπολογισμό 4,4 εκατ. ευρώ και ξεκίνησε στις αρχές του 2014 με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013. Ολοκληρώθηκε στο σύνολό του δύο χρόνια αργότερα.

Το χρυσό βραβείο στην κατηγορία των Αστικών Αναπλάσεων παρέλαβαν, για το δήμο Έδεσσας, σε ειδική εκδήλωση στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι, ο δήμαρχος κ. Γιάννου και ο αρχιτέκτοντας – μηχανικός, Γιώργος Γρεβενάρης, που είχε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας μελέτης την ευθύνη για το σχεδιασμό και την παρακολούθηση της υλοποίησης του έργου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: