Υποστήριξη της διασύνδεσης των απανταχού Ελλήνων επιστημόνων, επιχειρηματιών και φορέων ώστε να συνεργαστούν, αξιοποιώντας επιχειρηματικές ή και ερευνητικές πρωτοβουλίες παρέχουν οι «Γέφυρες Γνώσης & Συνεργασίας».

Σκοπός του προγράμματος που υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων  και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης  είναι να  δημιουργήσει «γέφυρες» ανάμεσα στους Έλληνες που εργάζονται στο εξωτερικό και σε φορείς και επιχειρήσεις στην Ελλάδα, προκειμένου να αξιοποιηθεί όσο γίνεται καλύτερα το σύνολο του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτει η χώρα.

Για την διευκόλυνση της διασύνδεσης των απανταχού Ελλήνων Επιστημόνων δημιουργήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα  και «η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των επιστημόνων είναι ικανοποιητική» δήλωσε στην εκπομπή «Απευθείας» της ΕΡΤ1 ο γ.γ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Λόης Λαμπριανίδης.

Όπως είπε «περισσότεροι από 90.000 Έλληνες που ζουν και εργάζονται σε 140 χώρες έχουν ήδη επισκεφθεί την πλατφόρμα. Εξ΄αυτών, 400 συμπλήρωσαν το σχετικό ερωτηματολόγιο καταγράφοντας το «προφίλ» συνεργασίας που επιθυμούν να έχουν.

Πηγή:ΕΡΤ1

Μοιράσου το άρθρο: