Πάνω από 35 σωματεία, μαζικοί φορείς και η δημοτική αρχή Χαϊδαρίου συντόνισαν τα βήματά τους και διαδήλωσαν νωρίς το πρωί της Κυριακής 17/3 ξεκινώντας από την είσοδο του νοσοκομείου «Αττικόν», πέρασαν από το κέντρο του Χαϊδαρίου και κατέληξαν στην είσοδο του «Δρομοκαΐτειου». H κινητοποίηση είχε στόχο «την υπεράσπιση της Υγείας του λαού της Δυτικής Αθήνα», όπως αναφέρουν οι διοργανωτές.

Στην κεντρική ομιλία ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος τόνισε μεταξύ άλλων:
«Η σημερινή συγκέντρωση εκφράζει την αγανάκτηση των κατοίκων της περιοχής μας για την άθλια κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της Υγείας, αλλά και την απαίτησή μας να διεκδικήσουμε Δημόσια- Δωρεάν και ποιοτική Υγεία για το λαό.
Τα θέματα της Υγείας μας αφορούν όλους…»
«Υποχρηματοδότηση, μείωση προσωπικού, ελαστικές σχέσεις εργασίας, καταργήσεις και συγχωνεύσεις Νοσοκομείων, συρρίκνωση κλινικών και εργαστηρίων, διάλυση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης, χτύπημα των προνοιακών δομών κόψιμο αναπηρικών ποσοστών και συντάξεων, έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ, ράντζα στους διαδρόμους με ασθενείς σε δημόσια θέα με ορούς και καθετήρες.
Πολύμηνες αναμονές για Ιατρικά ραντεβού και πολύωρες στα επείγοντα περιστατικά, πληρωμές στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία μέσα στα δημόσια Νοσοκομεία, έλλειψη ασθενοφόρων, χημειοθεραπεία σε καρέκλες και βέβαια τεράστιες ελλείψεις σε Ιατρικό, Νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό που πολλές φορές τρέχει κυριολεκτικά χωρίς ανάσα για να εξυπηρετήσει τους ασθενείς…».

Βασικά αιτήματα των μαζικών φορέων όπως αναφέρονται στην ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου, είναι:
• Να ξαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο «Λοιμωδών» πλήρως στελεχωμένο και εξοπλισμένο.
• Να ενισχυθεί με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού το «Αττικόν» και να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής χρηματοδότηση.
• Να μην προχωρήσει η «ψυχιατρική μεταρρύθμιση» που οδηγεί στο κλείσιμο του Δαφνίου και του Δρομοκαΐτειου.
• Να δημιουργηθούν δημόσια Κέντρα Υγείας, σε όλους τους δήμους, στελεχωμένα με γιατρούς όλων των βασικών ειδικοτήτων, που θα παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη. Με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, διαγνωστικά εργαστήρια, οδοντιατρεία, φυσικοθεραπευτήρια, φαρμακεία.
• Μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να διασυνδέονται με την οικογένεια, τα σχολεία και τις σχολές, τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τους τόπους δουλειάς, τους τόπους άθλησης, τα γηροκομεία.
• Μόνιμη θέση γιατρού και νοσηλευτή στα μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, τις βιομηχανικές ζώνες.
• Κατάργηση κάθε πληρωμής για ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες, υγειονομικό υλικό και τεχνικά βοηθήματα.
• Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με ευθύνη του κράτους χωρίς καμιά προϋπόθεση σε όλους τους ανασφάλιστους, ανέργους και τα μέλη της οικογένειάς τους.

Πηγή φωτο: Δήμος Χαϊδαρίου

Σχετική είδηση: Δήμος Χαϊδαρίου: Συλλαλητήριο έξω από το νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Μοιράσου το άρθρο: