Παρέμβαση υπέρ των εργαζομένων στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο, έκανε ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αφετηρία της παρέμβασης είναι ότι το Ευγενίδειο του οποίου κύριος μέτοχος είναι το ΕΚΠΑ (99,6 των μετοχών) και το Διοικητικό του Συμβούλιο ορίζεται από το Πανεπιστήμιο.

το επίμαχο πανό

Αφορμή ήταν το εξώδικο που έστειλε την 1η Φεβρουαρίου η διοίκηση του Ευγενίδειου στους εργαζόμενους για να κατεβάσουν πανό που έχουν αναρτήσει διαμαρτυρόμενοι για το ότι για πολλοστή φορά παραμένουν απλήρωτοι. Ο σύλλογος αναφέρει πως «η διοίκηση, στο εξώδικό της, αναφέρει ότι, με τα όσα γράφονται στο πανό, πλήττεται το κύρος και η φήμη της Κλινικής. Και καλεί τους εργαζόμενους να μην αναρτήσουν ξανά ποτέ στο μέλλον οποιοδήποτε πανό».

Δεν είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που οι εργαζόμενοι έχουν επιλέξει τη συγκεκριμένη μέθοδο διαμαρτυρίας.

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Αθηνών αναφέρει: «Οι συνάδελφοί μας στο Ευγενίδειο, εδώ και 8 χρόνια, παραμένουν σταθερά απλήρωτοι επί μήνες, μέχρι να δικαιωθούν από τα δικαστήρια και να αναγκαστεί η Διοίκηση να τους πληρώσει τα δεδουλευμένα. Υπέστησαν καθεστώς εκ περιτροπής απασχόλησης το 2011 και το 2012, μείωση μισθών κατά 15% το 2012, νέα μονομερή μείωση κατά 25% το 2016, η οποία έσπαγε τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, κ.α. Στόχος; Να εξαναγκαστούν οι παλιοί εργαζόμενοι σε παραίτηση και να προσληφθούν νέοι με άθλιες συμβάσεις εργασίας. Το 2011 οι εργαζόμενοι ήταν 240, σήμερα είναι 125».

Και ο σύλλογος καταλήγει ζητώντας να γίνει άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και να μην γίνει καμία μονομερής μείωση μισθών.

Μοιράσου το άρθρο: