Διήμερη συνάντηση με διεθνείς συμμετοχές και θεματολογία τις δράσεις κατά του ρατσισμού και του φασισμού, θα πραγματοποιηθεί το διήμερο 14-15 Οκτωβρίου στο κλειστό γήπεδο μπάσκετ του Ρούφ.

Στο αναλυτικό πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, από διεθνείς συμμετοχές ξεχωρίζουν αυτές των: Κριστίν Μπούχολτζ, Aufstehen gegen Rassismus, βουλευτίνα Die Linke – Γερμανία, Βανίνα Τζιουντιτσελί – Γαλλία, Γουέιμαν Μπένετ, Stand Up to Racism – UAF, Στηβ Σεντάρ -Καταλωνία. Επίσης ομιλητές από την Τουρκία, την Κύπρο, τη Δανία και την Ολλανδία.

Aπό την Ελλάδα θα μιλήσουν μεταξύ άλλων οι: Μαρία Κασκαρίκα, μητέρα φοιτητή Αλέξη Λάζαρη, Κωνσταντίνα Κούνεβα, ευρωβουλευτίνα, Κώστας Μανταίος, πρόεδρος ΣΦΕΑ, Μάριος Σούσσης, πρόεδρος Συλλόγου Απογόνων Θυμάτων Ολοκαυτώματος, Παναγιώτης Καλφαγιάννης, πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ, εκπρόσωποι κοινοτήτων μεταναστών, συνδικαλιστές, δημοτικοί σύμβουλοι από διάφορους Δήμους, καθώς οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Στη σχετική ανακοίνωση η ΚΕΕΡΦΑ που διοργανώνει το διήμερο, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Καλούμε τους ακτιβιστές και τις ακτιβίστριες του αντιφασιστικού και του αντιρατσιστικού κινήματος, τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις δημοτικές κινήσεις, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τα κινήματα LGTBQI, των γυναικών, των αναπήρων, τις κοινότητες μεταναστών, τις οργανώσεις της αριστεράς να συμμετέχουν στη Διεθνή Συνάντηση και τη Πανελλαδική Συνέλευση στις 14-15 Οκτώβρη.

Για να οργανώσουμε μαζί τη καμπάνια για τη καταδίκη των νεοναζί και το κλείσιμο των γραφείων-ορμητηρίων, την αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Για να μείνει ανοιχτός ο δρόμος της ελπίδας και να κλείσει η πόρτα στο φασισμό στην Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αμερική. Όλοι και όλες μαζί, να τσακίσουμε τους νεοναζί και το ρατσισμό».

Φωτο: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Βλάχος

Μοιράσου το άρθρο: