Άρχισε στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Ηράκλειο Κρήτης, η δίκη για την υπόθεση απαγωγής του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη για την οποία κάθονται στο εδώλιο 12 άτομα. Η διαδικασία ξεκίνησε με την κατάθεση του επιχειρηματία που περιέγραψε λεπτομερώς τις 186 ημέρες της ομηρίας του. Χαρακτηριστικό στιγμιότυπο ήταν ότι ο κ. Λεμπιδάκης χαμογέλασε στους απαγωγείς του και στη πρώτη διακοπή χαιρέτισε τους πέντε από αυτούς δια χειραψίας.

Από το «στημένο» τροχαίο της απαγωγής του, άρχισε την τρίωρη κατάθεση του ο κ. Λεμπιδάκης, περιγράφοντας πώς τον μετακινούσαν από το ένα αυτοκίνητο στο άλλο, σε συνολικά 6 κρησφύγετα.

Στις 186 ημέρες, έκανε τρεις φορές μπάνιο, ενώ βρισκόταν με αλυσίδα, χωρίς να βλέπει παρά «πρόσωπα καλυμμένα, που έφεραν χειροβομβίδες και καλάσνικοφ.»

Ο αρχηγός της συμμορίας έλεγε πως θέλει να κάνει «ρεκόρ απαγωγής σε χρόνο και σε λύτρα,» σύμφωνα με την κατάθεση.

Εξερχόμενος του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου, ο επιχειρηματίας δήλωσε: «Δεν αισθάνομαι μίσος για αυτούς τους ανθρώπους που έπραξαν αυτό που έπραξαν, αλλά τους λυπάμαι. Κι εκείνους και τις οικογένειές τους. Θα πρέπει να περάσουν κάποια χρόνια στη φυλακή, όσοι κριθούν ένοχοι. Λυπάμαι για αυτούς και τις οικογένειές τους, όμως η Δικαιοσύνη είναι η ασπίδα της κοινωνίας. Είναι υποχρεωμένη, χωρίς συναισθήματα, να κρίνει και να επιβάλλει τον νόμο».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 19 Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Φανή Καλαθάκη

Μοιράσου το άρθρο: