Ράγισαν καρδιές στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, όταν η μητέρα του Μάριου Παπαγεωργίου, κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της, δεν άντεξε και ξέσπασε: «Δολοφόνοι, το παιδί μου, δολοφόνοι». Κλήθηκε να αναβιώσει τον εφιάλτη της 10ης Αυγούστου του 2012, όταν δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του γιου της που της ζητούσαν λύτρα 620.000 ευρώ. Απαγωγέας και μετέπειτα δολοφόνος του Μάριου, αποδείχτηκε από το δικαστήριο, ότι ήταν ο πιο στενός τους οικογενειακός φίλος.

«Ψάχνω να βρω τα κοκκαλάκια του παιδιού μου, το καταλάβατε; Εγώ έβαλα τα φίδια στο σπίτι μου. Εγώ έχω την ευθύνη γι’ αυτό που έγινε. Είχαμε γίνει μια οικογένεια. Ήξεραν τα περιουσιακά μας στοιχεία. Είχα την αφέλεια και τους τα έλεγα. Ήξεραν ότι είχα 450.000 ευρώ στην τράπεζα, αλλά δεν ήξεραν ότι τα είχα δεσμεύσει για δάνειο στο όνομα του Μάριου», δήλωσε από το βήμα του μάρτυρα η τραγική μητέρα.

Στις επίμονες ερωτήσεις της έδρας γιατί τις πρώτες κρίσιμες ώρες της εξαφάνισης του 26χρονου δεν ειδοποίησε την αστυνομία, παρά μόνο 6 ημέρες αργότερα, η Βαρβάρα Θεοδωράκη απάντησε ότι είχε πειστεί από τον κατηγορούμενο ότι είχε υψηλές διασυνδέσεις στην Αστυνομία και θα τη βοηθούσε ο ίδιος.

«Μέχρι και σήμερα έχει δύο γιους στην αστυνομία και οι δύο διαβεβαίωναν τη Βαρβάρα ότι ο πατέρας τους δουλεύει στη CIA», ανέφερε ο δικηγόρος Πολιτικής Αγωγής, Νίκος Ρουσόπουλος.

«Θεωρούμε ότι υπάρχουν στοιχεία που δεν έχουν ακόμη βγει. Ερωτήσεις που δεν έχουν απαντηθεί», τόνισε από την πλευρά του κατηγορούμενου, ο συνήγορος του, Μανώλης Αναστασάκης.

Πρωτόδικα ο φερόμενος ως εγκέφαλος της υπόθεσης είχε καταδικαστεί σε ισόβια και 23 χρόνια για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρονου, του οποίου το πτώμα δεν έχει ακόμη  βρεθεί.

Ο 26χρονος Μάριος Παπαγεωργίου, χάθηκε στις 9 Αυγούστου του 2012 οπότε είχε αναχωρήσει με το αυτοκίνητό του από το Διακοφτό Αχαΐας, όπου βρισκόταν με τη μητέρα του για διακοπές. Ξημερώματα της 10ης Αυγούστου, η μητέρα του δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από αγνώστους που της ζητούσαν 620.000 ευρώ, προκειμένου να απελευθερώσουν το παιδί της.

Στην δίκη είναι κατηγορούμενοι επίσης άλλα πέντε πρόσωπα, που έχουν καταδικαστεί σε ποινές κάθειρξης έως έξι ετών.

Η κ. Θεοδωράκη κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης και την σύζυγό του, πριν περίπου 17 χρόνια και ότι ο 73χρονος παρουσιαζόταν ως πρόσωπο με υψηλές γνωριμίες, που εργαζόταν σε ξένες μυστικές υπηρεσίες.

Η μάρτυρας είπε ότι τη νύχτα της απαγωγής δέχθηκε ένα τηλεφώνημα όπου μία άγνωστη φωνή της είπε: «Κυρία μου δίναμε καθαρό πράγμα στο γιο σας. Μας χρωστάει 620 χιλιάδες ευρώ».

Όπως είπε η κ. Θεοδωράκη : «Νόμιζα ότι που έκαναν πλάκα..Μέσα στη σύγχυση μου ο μόνος άνθρωπος που μου σκέφτηκα να τηλεφωνήσω τότε, ήταν ο πράκτορας.  «Είμαι γιατρός. Το παιδί μου δεν πήρε ποτέ ναρκωτικά, ούτε κάπνιζε», πρόσθεσε.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 27 Απριλίου.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ1/Ρεπορτάζ: Άννα Βλαχοπαναγιώτη, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: