Στις φυλακές Αυλώνα και Γρεβενών κρατούνται οι 2 κατηγορούμενοι για την άγρια δολοφονία της φοιτήτριας στη Ρόδο, οι οποίοι έχουν ομολογήσει το έγκλημα, υποδεικνύουν όμως ο ένας τον άλλο ως φυσικό αυτουργό. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται μετά τις καταγγελίες για ύπαρξη κυκλώματος στο νησί, αλλά και για την παρουσία και τρίτου προσώπου τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας της 21χρονης.

Δύο καταθέσεις στις λιμενικές αρχές της Ρόδου αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο της εμπλοκής ακόμη ενός ατόμου στην τελευταία πράξη της στυγερής δολοφονίας της Ελένης. Σύμφωνα με αυτές τις μαρτυρίες, στο βανάκι που βρισκόταν αναίσθητη η φοιτήτρια, λίγο πριν τη ρίξουν ζωντανή στη θάλασσα, εκτός από τους δύο κατηγορούμενους βρισκόταν ένας ακόμη άνδρας.

Οι μάρτυρες κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είδαν το λευκό βανάκι το βράδυ της δολοφονίας. Τότε δεν τους έκανε εντύπωση. Όταν όμως έγινε γνωστό το έγκλημα και αναγνώρισαν τους δυο νεαρούς που ήταν μέσα, θυμήθηκαν ότι είχαν δει ένα ακόμη άνδρα.

«Κάποιοι άνθρωποι πρέπει να μιλήσουν και να πουν αυτό που πρέπει για να σπάσει αυτό το απόστημα της κοινωνίας. Έτσι θα βρει η δικαίωση η ψυχούλα της κόρης μας» δήλωσε ο πατέρας της.

Οι δύο κατηγορούμενοι, ο ένας στις φυλακές Αυλώνα, ο άλλος στις φυλακές Γρεβενών, ομολόγησαν το έγκλημα δείχνουν όμως ο ένας τον άλλον ως φυσικό αυτουργό της δολοφονίας. Τα ηλεκτρονικά ευρήματα των κινητών τηλεφώνων και των δυο φορητών υπολογιστών, οι τοξικολογικές αλλά και η αναπαράσταση εκτιμάται ότι θα δώσουν απάντηση στο ποιος από τους δύο χτύπησε με το σίδερο την Ελένη στο πρόσωπο…

«Έχει διαταχθεί έλεγχος στα κινητά για να δουν τις συνομιλίες των δύο δολοφονών εκείνες τις ώρες» τόνισε ο Ευάγγελος Γκιουγκής δικηγόρος της οικογένειας, αλλά και θείος της Ελένης Τοπαλούδη.

Το χτύπημα στο κεφάλι ήταν αρκετό για να προκαλέσει το θάνατο της Ελένης. «Αν την πήγαιναν άμεσα στο Νοσοκομείο θα ζούσε» δήλωσε ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας.

«Θα έπαιρνε το πτυχίο της, ερχόταν στα μαθήματα, ήταν χαμογελαστή, ήταν μέλος σε πολιτιστικές ομάδες» ανέφερε για την Ελένη ο καθηγητής της Σπύρος Συρόπουλος.

Τα στόματα έχουν αρχίσει και ανοίγουν και η έρευνα των αρχών παίρνει συνέχεια νέες διαστάσεις μετά και τις καταγγελίες για κύκλωμα στο νησί που απειλούσε φοιτήτριες.

Φοιτητές από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου καλούν αύριο σε ανοιχτή συνέλευση για την αδικοχαμένη συμφοιτήτριά τους με το μήνυμα «η σιωπή είναι συνενοχή».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Ρεγγίνα Σαβούδρου, Αριστείδης Μιαούλης

Μοιράσου το άρθρο: