Δύο σεισμοί 4,4 και 5 βαθμών Ρίχτερ στη Ζάκυνθο-Γ. Παπαδόπουλος: Κανένας λόγος ανησυχίας (video)

Δύο σεισμικές δονήσεις, μεγέθους κατά σειρά 4,4 και 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, κατέγραψαν οι σεισμογράφοι στο Ιόνιο πέλαγος με διαφορά επτά λεπτών (στις 05:04 και στις 05:11 αντίστοιχα), σύμφωνα με ανακοινώσεις που δημοσιοποίησε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών πριν από λίγο, καθώς η σεισμική δραστηριότητα συνεχίζεται στην περιοχή αυτή.

Στην πρώτη δόνηση, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε 78 χιλιόμετρα νότια της Ζακύνθου, ή 298 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, ενώ στη δεύτερη, το επίκεντρο βρισκόταν 59 χλμ. νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και 299 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της Αθήνας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου. Δεν δόθηκε κάποια εκτίμηση για το εστιακό βάθος των δύο σεισμών, ο δεύτερος από τους οποίους χαρακτηρίζεται «ισχυρός».

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές μέχρι στιγμής.

Πρόκειται για μετασεισμούς μέσα στα αναμενόμενα πλαίσια και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, είπε στην ΕΡΤ ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, διευθυντής του Κέντρου Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η μετασεισμική ακολουθία μετά από ένα σεισμό τέτοιου μεγέθους αν και φθίνουσα μπορεί να διαρκέσει έναν με δύο μήνες, είπε προειδοποιώντας ότι αναμένονται έντονα αισθητοί μετασεισμοί οι οποίοι όμως δεν θα πρέπει να ανησυχήσουν τους κατοίκους. Πρέπει να δείξουν υπομονή, είπε.

Η Ζάκυνθος δοκιμάστηκε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή 26η Οκτωβρίου από ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία πάντως προκάλεσε μόνο υλικές ζημιές. Έκτοτε, η σεισμική δραστηριότητα είναι έντονη στο Ιόνιο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος