Δύο συλλήψεις για την  ένοπλη ληστεία που έγινε, στις 17 Οκτώβριου 2016, στις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ, στον άγιο Ιωάννη Ρέντη, εξιχνιάστηκε. Η αξία των αφαιρεθέντων φαρμάκων υπερβαίνει το 1.3000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν οι δύο 42χρονοι δράστες, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Οι συλληφθέντες, μαζί με άγνωστο συνεργό τους, είχαν μπει στο κτίριο όπου στεγάζονται οι αποθήκες του ΕΟΠΥΥ, στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη, και με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν και έδεσαν τον φύλακα. Στη συνέχεια, αφού ερεύνησαν τους χώρους, αφαίρεσαν μεγάλη ποσότητα φαρμάκων και διέφυγαν με το αυτοκίνητο του φύλακα.

Σύμφωνα με την εκτίμηση των αρμοδίων υπαλλήλων, η αξία των αφαιρεθέντων φαρμάκων υπερβαίνει το 1.3000.000 ευρώ.

Η σύλληψη των δύο δραστών έγινε στη Σαλαμίνα και τη Νίκαια, μετά από συντονισμένη επιχείρηση. Κατά τη διάρκεια έρευνας σε οικία στη Δραπετσώνα, που χρησιμοποιούσαν οι δράστες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 52 χάρτινες κούτες, που περιείχαν τα φάρμακα που είχαν κλαπεί, τα όποια, όπως εξακριβώθηκε, προορίζονταν για διάθεση, είτε στην εγχώρια αγορά, είτε σε χώρες του εξωτερικού. Επίσης, στην ίδια περιοχή, βρέθηκε και αποδόθηκε στον φύλακα των εγκαταστάσεων το όχημα, το οποίο είχαν αφαιρέσει οι δράστες κατά τη διάρκεια της ληστείας.

Παράλληλα, από την έρευνα πρόεκυψε ότι οι δύο δράστες, μαζί με συνεργούς τους, που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους, για τη διάπραξη ένοπλων ληστειών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: