Ολοκληρώθηκε η τριήμερη ψηφοφορία του ασφαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων, οι οποίοι κλήθηκαν να αποφασίσουν αν αποδέχονται το σχέδιο διάσωσης του ΕΔΟΕΑΠ. Με συμμετοχή 6.127 ασφαλισμένων και συντριπτική επικράτηση του «ΝΑΙ», η ψηφοφορία έχει βάσει καταστατικού την απαραίτητη απαρτία και ψηφίστηκαν από τα 3/4 οι προταθείσες τροποποιήσεις.

Eπί του συνολικού αριθμού μετόχων – μελών που λαμβάνεται υπ’ όψιν για το σχηματισμό της απαρτίας και ανέρχεται σε 10.110, ψήφισαν 6.127, ήτοι περισσότεροι του μισού που απαιτείται από το Καταστατικό για το σχηματισμό απαρτίας. Συνεπώς, οι προταθείσες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. τροποποιήσεις του Καταστατικού του Οργανισμού, εγκρίνονται από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων – μελών του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. καθ’ όσον έλαβαν αριθμό ψήφων που υπερβαίνει την απαιτούμενη εκ του Καταστατικού πλειοψηφία των ¾ των ψηφισάντων, ήτοι αριθμό μεγαλύτερο των 4.596 ψήφων.

Οι προταθείσες από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π. τροποποιήσεις του Καταστατικού του Οργανισμού, έλαβαν ψήφους:

  • ΝΑΙ: πέντε χιλιάδες εξακόσια δεκαεννέα (5.619)
  • ΟΧΙ: τριακόσια πενήντα (350)
  • ΛΕΥΚΑ: εκατόν δεκαπέντε (115)
  • ΑΚΥΡΑ: σαράντα τρία (43)

Όπως τονίζει ο Ν. Καρούτζος, «απομένει το τελευταίο βήμα που πρέπει να γίνει από πλευράς κυβέρνησης, η άμεση ψήφιση της τροπολογίας που κατέθεσε στη Βουλή και ο ΕΔΟΕΑΠ αλλάζει σελίδα, αφήνοντας πίσω του λογικές και πρακτικές του παρελθόντος, αγκαλιάζοντας όλους τους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης».

«Δεν είναι η ώρα, όμως, για πανηγυρισμούς» επισημαίνει ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη ημέρα απαιτεί σκληρή δουλειά, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να γίνει ένας πρότυπος και σύγχρονος ασφαλιστικός Οργανισμός, που θα αξιοποιεί στο μέγιστο επίπεδο αποτελεσματικότητας τους πόρους που διαθέτει προς όφελος των ασφαλισμένων του.

Σύμφωνα με τον κ. Καρούτζο, «ο ΕΔΟΕΑΠ σώθηκε την τελευταία στιγμή με την αποφασιστική στάση των μελών του και γιατί στην κρίσιμη στιγμή ο κλάδος είχε την ευτυχία να έχει στην ηγεσία του συνδικαλιστές που βλέπουν μπροστά, χωρίς αγκυλώσεις».

«Γνωρίζω ότι ακόμα και σήμερα, μετά την ετυμηγορία των μελών του ΕΔΟΕΑΠ, θα υπάρξουν οι συνήθεις αντιρρησίες που το μόνο που ξέρουν είναι να πετροβολούν και να επιχειρούν να καταστρέφουν. Τους παραδίδω στην κρίση των συναδέλφων και ελπίζω έστω και εκ των υστέρων να αντιληφθούν την αξία της δημιουργικής δράσης. Ο ΕΔΟΕΑΠ γυρίζει σελίδα! Ας εργαστούμε όλοι μαζί για το νέο μεγάλο ΕΔΟΕΑΠ, που μας χωράει όλους!» σχολιάζει ο κ. Καρούτζος.
ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: