Στο πρόβλημα της υποστελέχωσης και των επιπτώσεων που έχει στο νοσοκομείο Αγρινίου, αναφέρεται το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο, υπενθυμίζοντας ότι εδώ και ένα χρόνο αρκετοί φορείς έχουν κινητοποιηθεί στην περιοχή για την επίλυσή του, αλλά ουσιαστικά βήματα δεν έχουν γίνει μέχρι αυτή τη στιγμή.

«Από τότε μέχρι σήμερα πολλά άλλαξαν. Απανωτές εκλογές είχαμε, τρεις υπουργοί υγείας πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου, υποσχέσεις δόθηκαν άφθονες, ακόμη και ο πρώην πρωθυπουργός κ.Σαμαράς στην προεκλογική του ομιλία στη πόλη μας το Γενάρη υποσχέθηκε να λύσει το πρόβλημα. Όμως η εξαίρεση του τότε έγινε κανόνας του σήμερα.

Η καρδιολογική κλινική δεν εφημερεύει για περισσότερες από δεκαπέντε μέρες το μήνα και η μόνη προσπάθεια που έγινε ήταν η διαχείριση των περιστατικών σε επίπεδο νομού».

Κάνοντας έναν απολογισμό των τελευταίων μηνών, το σωματείο αναφέρει ότι: «Πιστεύαμε ότι η νέα κυβέρνηση θα έδειχνε την ανάλογη σπουδή για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος θέματος αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν έγινε τίποτε αλλά βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να μην υπάρχει καρδιολόγος στα δυο δημόσια νοσοκομεία για σήμερα και αύριο 25 και 26 Σεπτέμβρη αντίστοιχα. Φαίνεται ότι όσοι θα αντιμετωπίσουν αυτό το διήμερο κάποιο πρόβλημα υγείας που θα χρειαστεί την συνδρομή καρδιολόγου σε δημόσιο νοσοκομείο θα αναγκαστούν να βρουν λύση στο πρόβλημα τους σε γειτονικούς νομούς». 

Aκολούθως και αφού ασκείται κριτική από τους εργαζόμενους προς τους διοικούντες το νοσοκομείο την τελευταία διετία, οι εργαζόμενοι καταλήγουν λέγοντας: «Επειδή το πράγμα δεν πάει άλλο απαιτούμε λύση τώρα με προσλήψεις μόνιμου και ειδικευμένου ιατρικού, νοσηλευτικού και όποιας άλλης ειδικότητας χρειάζεται προσωπικού, έστω και αν αυτό μας φέρει σε σύγκρουση με τους δανειστές και τις δήθεν υποχρεώσεις της χώρας προς αυτούς.
Για εμάς οι ζωές των ανθρώπων δεν έχουν κοστολόγιο και σε αυτό είμαστε ανυποχώρητοι».

Μοιράσου το άρθρο: