Έφυγε από τη ζωή ο Κυριάκος Διακογιάννης

Ο δημοσιογράφος, συγγραφέας και πρώην αθλητής, Κυριάκος Διακογιάννης έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα.

Ο Κυριάκος Διακογιάννης γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1927 στην Πλάκα της Αθήνας όπου και μεγάλωσε. Νονός του ήταν ο Ελευθέριος Βενιζέλος. Η καταγωγή του ήταν από τη Μάνη και την Πάτμο. Στα νεανικά του χρόνια διακρίθηκε ως αθλητής και υπήρξε μέλος της εθνικής ομάδας στίβου και πρωταθλητής Ελλάδος στο πένταθλο το 1947 και στο δέκαθλο το 1948.

Από το 1949 έως το 1951 ο Κυριάκος Διακογιάννης εξορίστηκε στη Μακρόνησο και μετά την απόλυσή του από τη Μακρόνησο, μετανάστευσε στο Λονδίνο, όπου ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος. Αργότερα, στο Παρίσι, παρακολούθησε μαθήματα στη Νομική Σχολή της Σορβόννης και εξέδωσε την εφημερίδα «Πατρίς», που έγινε σημείο αναφοράς για την ελληνική ομογένεια στη γαλλική πρωτεύουσα. Το 1961, η γαλλική κυβέρνηση του απένειμε το μετάλλιο «Τεχνών, Επιστημών και Γραμμάτων» και δύο χρόνια αργότερα το μετάλλιο «Κοινωνικής Αγωγής».

Με το βιβλίο «Στην Κόλαση της ΚΥΠ», που εξιστορεί τη δράση της ομάδας των αξιωματικών του Παπαδόπουλου, έγινε κυρίως γνωστός στα χρόνια της δικτατορίας, αρχικά ανάμεσα στους Έλληνες του εξωτερικού αλλά αργότερα και μέσα στην Ελλάδα.

Με την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, όπου εξέδωσε το βιβλίο «Σκυλάνθρωποι». Για 17 χρόνια, από το 1980 ως το 1997, υπήρξε αρθρογράφος της εφημερίδας «Αυριανή».

Η κηδεία του Κυριάκου Διακογιάννη θα τελεστεί την Τετάρτη 22 Αυγούστου στις 14.00 μ.μ. από το Πρώτο Νεκροταφείο Αθηνών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος