Την έντονη διαμαρτυρία των συνδικαλιστικών οργανώσεων έχει δημιουργήσει η απόφαση του Αρείου Πάγου για την απλήρωτη εργασία.

Το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) με ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Η απλήρωτη εργασία δικαίωμα των εργοδοτών με την επισφράγηση του Αρείου Πάγου», καταλήγει στην πρόταση για άμεση νομοθετική ρύθμιση, ότι η μη καταβολή δεδουλευμένων, πρέπει να χαρακτηρίζεται ως βλαπτική εργασιακή μεταβολή.

Συγκεκριμένα το ΕΚΑ αναφέρει: «Την ώρα που η απλήρωτη εργασία έχει γίνει μάστιγα το ίδιο καταστροφική για τη ζωή μας με την ανεργία, ο ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ, με τη χθεσινή του απόφαση (677/2017) βάζει και την επισφράγιση της νομιμοποίησής της.

Το Ε.Κ.Α. ήδη έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για συγκεκριμένες ενέργειες κατοχύρωσης των εργαζομένων απέναντι στην αυθαιρεσία των εργοδοτών. Σήμερα, όμως, είναι άμεσα αναγκαίο, να νομοθετήσει η κυβέρνηση ότι: «η μη καταβολή μισθοδοσίας είναι βλαπτική εργασιακή μεταβολή».
Απαιτούμε να γίνει χθες…
Δε μπορούμε να ανεχθούμε να συνεχίζουν να λεηλατούν τις ζωές μας, δε μπορούμε να ανεχθούμε να εμπαίζουν την τύχη μας μετατρέποντάς μας σε δούλους».

Πρόσφατα το ΕΚΑ οργάνωσε σχετική σύσκεψη με σωματεία – μέλη του για την αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης.

Σχετικές ειδήσεις:

ΕΚΑ: Προτάσεις για το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας

EKA: Πρωτοβουλία για το πρόβλημα της απλήρωτης εργασίας

Παρεμβάσεις για την απλήρωτη εργασία από τα συνδικάτα

Μοιράσου το άρθρο: