Στη Δράμα την Παρασκευή 8/12 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στήριξης της ΛΑΜΨΗΣ, του Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Βόρειας Ελλάδας.

Η εκδήλωση θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων «Όπερα» στις 9μμ.

Ο Σύλλογος Λάμψη, όπως αναφέρει ο ίδιος: «ιδρύθηκε το 1987 από γονείς που τα παιδιά τους προσβλήθηκαν από νεοπλασματική ασθένεια και βασίζεται στην εθελοντική εργασία των μελών του, καθώς και στην υποστήριξη ευαισθητοποιημένων πολιτών και φορέων.

Στόχοι της «ΛΑΜΨΗΣ» είναι η εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής ιατρικής και ψυχοκοινωνικής φροντίδας των παιδιών που νοσούν, η στήριξη των οικογενειών τους αλλά και η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τον αγώνα κατά του παιδικού καρκίνου.

Στην Θεσσαλονίκη υπάρχουν 2 παιδοογκολογικά – αιματολογικά τμήματα στις παιδιατρικές κλινικές των νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ & ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ. Και τα δύο τμήματα έχουν ανακατασκευαστεί πλήρως, με φορέα υλοποίησης τη ‘ΛΑΜΨΗ’ και έχουν μετατραπεί σε υπερσύγχρονες μονάδες υψηλών προδιαγραφών, που εξασφαλίζουν τις κατάλληλες συνθήκες νοσηλείας για τη θεραπεία των μικρών ασθενών.

Ο επόμενος στόχος της «Λάμψης» είναι η κατασκευή ενός χώρου φιλοξενίας όλων αυτών των παιδιών και των γονιών τους που έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης και αναγκάζονται να διαμένουν σε ξενοδοχεία για όλη τη διάρκεια της θεραπείας.

Η «ΛΑΜΨΗ» δεν ασκεί φιλανθρωπικό έργο και πως οι προσπάθειες μας απορρέουν μέσα από τη σκληρή δοκιμασία την οποία βιώσαμε ως γονείς πλάι στα παιδιά μας. Μια δοκιμασία που θέλουμε να’ ναι λιγότερο οδυνηρή για τους επόμενους γονείς και τα επόμενα παιδιά που δυστυχώς πρόκειται να «φιλοξενηθούν» στις νέες παιδοογκολογικές μονάδες».

Σχετικές ειδήσεις: To ert.gr παρουσιάζει τη «Λάμψη»

Μοιράσου το άρθρο: