Στα γεγονότα του Ασπρόπυργου και τον τραυματισμό μεταναστών, αναφέρεται το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας και Δυτικής Αττικής.

Όπως τονίζει το ΕΚΕΔΑ: «καταδικάζει απερίφραστα την ρατσιστική επίθεση που συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου 7 Οκτώβρη στον Ασπρόπυργο απέναντι στους δύο συνανθρώπους μας των οποίων το μόνο έγκλημά τους ήταν ότι κατάγονται από άλλη χώρα.

Δυστυχώς, αυτά τα φαινόμενα στην περιοχή αυξάνονται και επαναλαμβάνονται συνεχώς.

Η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων να πατάξουν τέτοιου είδους ενέργειες αποθρασύνει τους γνωστούς «άγνωστους» δράστες και τους διευκολύνει στο να προβαίνουν σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις».

Το ΕΚΕΔΑ ζητά «εδώ και τώρα από την Αντιπεριφέρεια Δυτικής Αττικής, την τοπική Αστυνομία αλλά και το Δήμο Ασπροπύργου να κάνουν το αυτονόητο, να προστατεύσουν δηλαδή τα ανθρώπινα δικαιώματα όλων και όχι μόνο αυτών που αυτοχαρακτηρίζονται «Άρεια Φυλή», διότι απλώς είναι εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου».

Eπίσης με άλλη ανακοίνωσή του το ΕΚΕΔΑ αναφέρει ότι αναπτύσσει δράση για τα παιδιά των ανέργων εργαζομένων. Μεταξύ άλλων κάνει γνωστό ότι: «Δωρεάν μαθήματα στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας με εθελοντές δασκάλους και καθηγητές. Καλούμε όλους τους δασκάλους και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και τους καθηγητές ξένων γλωσσών, άνεργους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους, μισθωτούς να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους και να συνεργαστούν μαζί μας, προκειμένου να υλοποιηθεί η κοινή μας δράση, η οποία έχει ως στόχο να προσφέρει λύσεις στο οικονομικό αδιέξοδο των συναδέλφων μας.

Αναμένουμε τις προτάσεις σας και στις δηλώσεις σας στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας ( οδός Χαριλάου 28) στα τηλεφώνα: 210 5546321 και 210 5546237 κατά τις ώρες 09:00 – 17:00″.

Μοιράσου το άρθρο: