Με κάθε δυνατό τρόπο, οι Έλληνες της Ρουμανίας, δραστηριοποιούνται για την έκφραση έμπρακτης αλληλεγγύης προς τους πυρόπληκτους της Αττικής.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Η Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας εκφράζει τα συλλυπητήριά της στις οικογένειες των θυμάτων της ανείπωτης τραγωδίας από τις πυρκαγιές στην Αττική και συνεχίζει την ανθρωπιστική εκστρατεία την οποία άμεσα έχει ξεκινήσει μέσω e-mail, ΤV, Facebook και τηλεφώνου. Στο πνεύμα του δικού μας σύνθημα, «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΚΑΡΔΙΑ», με την πρωτοβουλία και την προσωπική συμμετοχή του Προέδρου μας, βουλευτή και Καθηγητή Δράγκος-Γκαβριήλ Ζησόπολ, θεωρήσαμε χρέος μας να συνδράμουμε στην άμεση ανακούφιση όσων έχουν πληγεί από την καταστροφή.

Στα πλαίσια της αυτονόητης κοινωνικής αλληλεγγύης λάβαμε απόφαση για οικονομική στήριξη των πληγέντων, τόσο στην Αττική όσο και στη Κινέττα, και καλέσαμε όχι μόνο τα μέλη της Ένωσης μας, αλλά και όλο τον ρουμάνικο λαό, όλους τους κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, όλες τις προσωπικότητες που έχουν τη δυνατότητα, να σπεύδουν να βοηθήσουν. Η ανταπόκριση ήταν άμεση και πολύ μεγάλη, τόσο σε υλική μορφή, όσο και σε χρήματα.

Στις επιστολές που έχουμε στείλει αναφέρουμε ενδεικτικά ότι απάντησαν αμέσως και θετικά, η Αυτής Εξοχότητα Πριγκίπισσα διάδοχος της Ρουμανίας Μαργαρέτα, ο Ρουμάνικος Ερυθρός Σταυρός, η Ρουμάνικη Κρατική Τηλεόραση (TVR) και τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια DIGI 24, B1, το AGERPRES, η Δημαρχεία και το Δημοτικό Συμβούλιο Πλοέστι, η ANAF (Εθνική Υπηρεσία Φορολογικής Διοίκησης, αντίστοιχη της ελληνικής Α.Α.Δ.Ε), το Βιομηχανικό και Εμπορικό Επιμελητήριο Πράχοβα, οι Εταιρίες BES Romania, CONPET SA PLOIEȘTI, SELGROS CASH & CARRY Ploiești και Brașov, η Φιλαρμονική Πλοϊέστι, μέλη των Ελληνικών κοινοτήτων αλλά και απλοί Ρουμάνοι πολίτες φιλέλληνες».

Τέλος η Ένωση τονίζει πως: «Σαν πρώτη δράση της εκστρατείας μας, την οποία έχουμε επιτυχώς ολοκληρώσει στις 11 και 12 Αυγούστου του 2018, αποφασίσαμε, έπειτα από δεκαοκτώ ώρες οδήγησης ενός κομβόι έξι αυτοκίνητων ιδιοκτησία της Ένωσης και ενός μισθωμένου φορτηγού, και 12 ατόμων, να παραδώσουμε τις περί των δέκα τόνων δωρεές που συγκέντρωσε και μετέφερε με δικά της μέσα και έξοδα η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας στο Δήμο Ασπρόπυργο με τον οποίον έχουμε συνεννοηθεί στα πλαίσια της αδελφοποίησης μας, και αυτοί με την σειρά τους να φροντίζουν να φτάσουν εκεί που χρειαστεί. Πρέπει να σημειωθεί ότι με αυτήν την ευκαιρία παραδόθηκαν και τα πρώτα 3000 βιβλία που προορίζονται για την Βιβλιοθήκη Πλοϊέστι, με έδρα στην πόλη Ασροπύργου.

Το παρόν έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κος Πλευράκης Δημήτριος, όπως και από πλευράς δημοτικής αρχής το παρόν έδωσαν και βοήθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Γεώργιος Φίλης , Κοναξής Αντώνης , Καλλιέρης Κων/νος και ο Γ.Γ. του δήμου κος Χούπης Αθανάσιος και από πλευράς του Σωματείου Καλλιγαία ο γ,γ Μποτζάκης Ιωάννης.

Όπως πάντα, δίπλα μας ήταν και μέλη της ρουμάνικης κοινότητας του Ασπροπύργου, «Άγιοι Κωνσταντίνος και Ελένη». Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Η συνδρομή μας δεν τελειώνει εδώ. Σύντομα θα ανακοινωθεί το συνολικό ποσό που έχει συγκεντρωθεί και το οποίο προορίζεται στην ανέγερση ενός σπιτιού για μια πυροπαθή οικογένεια».

Μοιράσου το άρθρο: