Ο συνωστισμός στις μεσαίες βαθμολογίες, καθώς και το ανεβασμένο ποσοστό των αριστούχων αποτελούν τα κυριότερα χαρακτηριστικά των βαθμολογίων στις φετινές πανελλήνιες.

Όσον αφορά τις βάσεις, πτωτικά αναμένονται να κινηθούν τα όρια εισαγωγής στις παιδαγωγικές σχολές και τα οικονομικά, χωρίς όμως ακόμα να μπορεί να γίνουν ασφαλείς προβλέψεις καθώς το νέο σύστημα υπολογισμού θα δημιουργήσει ένα διαφορετικό στάτους κβο.

Για τις «αγαπημένες» σχολές των αριστούχων (Νομική, Ιατρική) και σύμφωνα με το γεγονός της αύξησης των βαθμολογιών κοντά και πάνω από το 19 οι βάσεις θα είναι ανεβασμένες. Σε αυτό συντελούν τόσο η πληθώρα των υποψηφίων για αυτές τις σχολές, όσο και τα σχετικά εύκολα θέματα για τους καλά προετοιμασμένους μαθητές.

Βέβαιο είναι, πως με το συνωστισμό στις μεσαίες βαθμολογίες, παραμένει θολό το τοπίο για τις βάσεις των αντίστοιχων σχολών και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμπλήρωση των μηχανογραφικών και τη σειρά των επιλογών από την πλευρά των μαθητών.

Σύμφωνα πάντως με τους ειδικούς, έως τώρα στις λεγόμενες μεσαίες σχολές, αναμένεται πτώση στο θετικό πεδίο και άνοδος στο θεωρητικό. Οι υποψήφιοι πρέπει να καταθέσουν τα μηχανογραφικά το αργότερο έως τις 8 Ιουλίου. Έως τότε μπορούν ν’ αποθηκεύσουν προσωρινά τις επιλογές τους, οι οποίες θα πρέπει να «κλειδώσουν» υποχρεωτικά στις 8 Ιουλίου.

Σε εκτιμήσεις σχετικά με την πορεία των βάσεων προχώρησαν στην εκπομπή Διπλή ματιά οι Γιώργος Χατζητέγας, εκπαιδευτικός αναλυτής, και Κώστας Αγγελακος, αναπληρώτης καθηγητής Παιδαγωγικής Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Πηγή Διπλή Ματιά

Μοιράσου το άρθρο: