Έμπρακτη στήριξη σε κοινωνικές ομάδες προσθέρει το Social Hackers Academy, τόσο σε πρόσφυγες, όσο και σε Έλληνες μακροχρόνια άνεργους και όπως κάνει γνωστό, στοχεύει να στηρίξει και Έλληνες κωφούς.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές του SHA: «Το προσφυγικό θέμα δε βρίσκεται πια στους κύριους τίτλους των ειδήσεων, το πρόβλημα όμως παραμένει: δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες διαμένουν ακόμα στη χώρα μας, χωρίς καμία άλλη εναλλακτική παρά να περιμένουν και να ελπίζουν. Θέλοντας να βοηθήσουμε την ένταξή τους στην κοινωνία, δημιουργήσαμε την Social Hackers Academy: ένα δωρεάν σχολείο που διδάσκει προγραμματισμό σε πρόσφυγες και τους ανοίγει πόρτες στην αγορά εργασίας.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων της Social Hackers Academy ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2017 στην Αθήνα, με την οικονομική βοήθεια ιδιωτών και επιχειρήσεων που αγκάλιασαν το όραμά μας. Για την επιτυχή συνέχιση του προγράμματος, οργανώνουμε μια crowdfunding καμπάνια που θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου ώστε να εξασφαλιστούν οι επόμενοι κύκλοι μαθημάτων και να δημιουργηθούν τμήματα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπου διαμένει μεγάλος αριθμός προσφύγων. Μπορείτε να βρείτε το Facebook Event εδώ.

Ταυτοχρόνως θέλωντας να παραμείνουμε πιστοί στην αποστολή μας εντάξαμε στον 2ο κύκλο μαθημάτων μας και Έλληνες μακροχρόνια ανέργους και ετοιμάζουμε τον 3ο κύκλο όπου οι μαθητές θα είναι αποκλειστικά Έλληνες κωφοί».

Μοιράσου το άρθρο: