Θέματα δημόσιας υγείας και περιβάλλοντος απασχολούν κατά κύριο λόγο τους πυρόπληκτους στο Μάτι, οι οποίοι  ενημερώθηκαν απόψε από κυβερνητικό κλιμάκιο για την πορεία υλοποίησης των έργων αποκατάστασης, τα επιδόματα και όλα τα ζητήματα αρωγής.

Ο κάτοικοι ζήτησαν να ενημερωθούν για την εξέλιξη των δειγματοληψιών και τους έλεγχους σε νερό, έδαφος και αέρα καθώς και την υλοτόμηση των καμένων δένδρων.

Οι εκπρόσωποι του Δημόκριτου απάντησαν πως αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των μετρήσεων και ο υπουργός Υποδομών ανέφερε πως σε ενάμιση μήνα θα ολοκληρωθεί η υλοτόμηση, ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία συλλογής αμιάντου.

Εκπρόσωποι του Δασαρχείο διαβεβαίωσαν πως τα άμεσα αντιπλημμυρικά έργα, όπως κορμοδέματα και κορμοφράγματα θα ολοκληρωθούν εως το τέλος του έτους.

Ικανοποιείται εξάλλου το αίτημα των κατοίκων του Μαραθώνα και της Ραφήνας για μη φυσική παρουσία τους στις εφορίες προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ του 2018. Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά ως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Στην αρχή της ενημέρωσης, επικράτησε μικροένταση ανάμεσα σε κατοίκους και το κυβερνητικό κλιμάκιο, καθώς κάποιοι εκ των παρισταμένων θεώρησαν πως δεν ελάμβαναν ικανοποιητικές απαντήσεις.

Πηγή ΕΡΤ, Ρεπορτάζ Α. Βλαχοπαναγιώτη

Μοιράσου το άρθρο: