Συνεχίζει τις έρευνες προς κάθε κατεύθυνση η Αντιτρομοκρατική, συλλέγοντας στοιχεία, μαρτυρίες και οπτικό υλικό από κάμερες, που πιθανόν να βοηθήσουν στις έρευνες σε σχέση με τη χθεσινοβραδινή ισχυρή έκρηξη βόμβας, στο κτίριο των κεντρικών γραφείων ανθρώπινου δυναμικού της EUROBANK, στην οδό Σανταρόζα, που προκάλεσε υλικές ζημιές.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα αγνώστου στην ιστοσελίδα zougla. Από την Αστυνομία εκτιμήθηκε ότι η απειλή ήταν σοβαρή, γι’ αυτό αποκλείστηκε έγκαιρα όλη η περιοχή, ενώ έγινε έρευνα στα κοντινά κτίρια για την απομάκρυνση ατόμων, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 22.38, στην ώρα που είχε πει ο άγνωστος, και ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, από τους Αμπελόκηπους έως το Μεταξουργείο. Προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.

Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε τσάντα, που σύμφωνα με μαρτυρίες, άφησαν έξω από το κτίριο της τράπεζας δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης.

Κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής συνέλλεξαν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού και υλικό κυρίως από κάμερες που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες.

Η οδός Πανεπιστημίου  η οποία παρέμεινε κλειστή όλη τη νύχτα, δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία. Παραμένει φυλασσόμενη από αστυνομικές δυνάμεις η οδός Σανταρόζα και μικρό τμήμα πεζοδρομίου της οδού Πανεπιστημίου, για την προστασία των πεζών από ενδεχόμενες πτώσεις αντικειμένων από κτίρια, λόγω της έκρηξης.

Σχετική είδηση: Έκρηξη βόμβας σε τράπεζα στο κέντρο της Αθήνας – Μόνο υλικές ζημιές
Πηγή: ΕΡΤ, Α’ Πρόγραμμα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο: