Τη Λέσβο επισκέπτονται ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας καθώς και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι για να εξετάσουν τα προβλήματα που έχουν προκύψει στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, από τον εγκλωβισμό 10.000 μεταναστών και προσφύγων.

Ο κ. Αβραμόπουλος θα επισκεφθεί τον καταυλισμό και τις εδρεύουσες εκεί υπηρεσίες στη Μόρια καθώς και τον καταυλισμό στο Καρά Τεπέ, θα συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη συμμετοχή των δημάρχων, ενώ πριν αναχωρήσει από το νησί θα προβεί σε δηλώσεις.

Η επίσκεψη κρίνεται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού έρχεται σαν συνέχεια των όσων έγιναν γνωστά σχετικά με την κατάσταση στον καταυλισμό της Μόριας και τους εγκλωβισμένους στο νησί αιτούντες άσυλο πρόσφυγες και μετανάστες. Αλλά και της δημοσιοποιηθείσας «κοινής γραμμής» των δημάρχων των πέντε νησιών του Αιγαίου και την απόφασή τους να πιέσουν Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση για την εφαρμογή του μέτρου της αποσυμφόρησης και τη δίκαιη κατανομή των εγκλωβισμένων προσφύγων και μεταναστών, σε όλη τη χώρα αλλά και στην Ευρώπη.

Μοιράσου το άρθρο: