Τα γραφεία της «Αλληλεγγύης για Όλους» επισκέφθηκαν εκπρόσωποι της βρετανικής κινηματικής πρωτοβουλίας «Greece Solidarity Campaign».

Όπως αναφέρει η «Αλληλεγγύη για Όλους», η επίσκεψη έγινε: «προκειμένου να συζητήσουν με τα μέλη της «ΑγΟ» για τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και στη Βρετανία, ν’ ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις, αλλά και να συζητήσουν τις εντυπώσεις που αποκόμισαν έπειτα από την επίσκεψή τους στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά, καθώς και άλλες δομές κοινωνικής αλληλεγγύης της χώρας μας.

Στην 8μελή αποστολή της πρωτοβουλίας, συμμετείχαν οι: Ισίδωρος Διακίδης, Mike Davis, Cherry Sewell, Paul Mackney, Bob Littlewood, Wendy Pettifor, David Kirkby και Naeem Malik.

Τα μέλη του «Greece Solidarity Campaign», ενημερώθηκαν για τις τρέχουσες εξελίξεις στους τομείς που δραστηριοποιείται η «Αλληλεγγύη για Όλους», εστίασαν το ενδιαφέρον τους στο ρόλο των δομών στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και στους τρόπους με τους οποίους η «ΑγΟ» ενισχύει και υποστηρίζει τις δομές ανά τομέα δράσης, όπως η υγεία, το προσφυγικό, η τροφή, η εκπαίδευση και η Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία».

Tέλος, όπως έινε γνωστό: «Η επίσκεψη είχε διάρκεια 2 ώρες και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο 3ήμερης περιοδείας του «Greece Solidarity Campaign» στην Ελλάδα. Αργότερα, τα μέλη της πρωτοβουλίας, είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τα μέλη του Συντονιστικού των Κοινωνικών Ιατρείων Φαρμακείων Αττικής και συγκεκριμένα με το Φαρμακείο Αλληλεγγύης στα Πατήσια, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου, το Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου και το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου».

Μοιράσου το άρθρο: