Από τον τραυματισμό πολιτών που συμμετείχαν σε συγκέντρωση ενάντια στην παρουσία ομάδας ακροδεξιών χαρακτηρίστηκε ο εορτασμός της εθνικής επετείου στην Καλλιθέα.

Στο Δήμο Καλλιθέας είχε καλεστεί αντιφασιστική συγκέντρωση από μαζικούς φορείς και συλλογικότητες. Σύμφωνα με ανακοίνωση της κίνησης ενωμενοι ενάντια στο ρατσισμό (ΚΕΕΡΦΑ) μέλη της οποίας είναι οι τραυματισθέντες, η επίθεση έγινε στο τέλος της παρέλασης στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Θεσσαλονίκης, από δεκαμελή ομάδα ντυμένη με ρούχα παραλλαγής, μαύρα ρούχα και ο ένας φορούσε κουκούλα.

Επίθεση με τα ίδια χαρακτηριστικά σημειώθηκε και στο Γαλάτσι με αποτέλεσμα τον τραυματισμό του δημοσιογράφου της εφημερίδας «εργατική αλληλεγγύη», Γιώργου Πίττα, στο πρόσωπο.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι αν και οι δράστες υποδείχθηκαν στην αστυνομία στο περιστατικό της Καλλιθέας, δεν υπήρξε παρέμβασή της και η ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων: «Απαιτούμε να συλληφθούν οι φασίστες και να τιμωρηθούν οι αστυνομικοί που τους έκαναν πλάτες στην Καλλιθέα».

Σε κοινή τους ανακοίνωση, τις παραμονές του γιορτασμού,  η ΕΛΜΕ Καλλιθέας – Νέας Σμύρνης- Μοσχάτου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καλλιθέας – Μοσχάτου και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νέας Σμύρνης, ανέφεραν μεταξύ άλλων: «Οι εκπαιδευτικοί και η κοινωνία της Καλλιθέας και της ευρύτερης περιοχής, με τη μαζική παρουσία τους στις εκδηλώσεις, θα αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα αμαύρωσης της ιστορικής μνήμης.

Οι εκπαιδευτικοί θα προστατέψουμε τους μαθητές από τις απόψεις της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Θα δυναμώσουμε μέσα σε κάθε τάξη, σε κάθε διδασκαλία, σε κάθε γιορτασμό, την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του. Με τη συλλογική μας δράση και απεύθυνση, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης, θα προσπαθήσουμε να σπάσουμε κάθε υποστύλωμα του κοινωνικού εκφασισμού, να δυναμώσουμε τη φλόγα της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της ισότητας».

Σε ανακοίνωσή του ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου, αναφέρει: «Άμεσα επίσης οργανώθηκε πορεία προς το αστυνομικό τμήμα, όπου έγιναν μηνύσεις εναντίον της επίθεσης.
Θα πρέπει να επισημάνουμε, ότι κατά τη διάρκεια της επίθεσης, στο χώρο υπήρχαν αστυνομικοί, οι οποίοι παρακολουθούσαν απαθείς το γεγονός.

Ο Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση των φασιστών και την προκλητική αδράνεια της αστυνομίας.
Δηλώνουμε, ότι οι επιθέσεις των φασιστών δεν μας τρομοκρατούν. Θα τους δώσουμε την απάντηση που τους χρειάζεται.

Το αντιφασιστικό κίνημα της Καλλιθέας ξέρει να παλεύει ενάντια στον φασισμό. Ξέρει πώς να ξεκαθαρίσει τις γειτονιές μας και τις πλατείες μας απ’ τη φασιστική βρωμιά. Κάνουμε έκκληση σε όποιον και όποια είδε την επίθεση να επικοινωνήσει με τον Αντιφασιστικό Συντονισμός Καλλιθέας Μοσχάτου Ταύρου».

Το ΚΚΕ

Με ανακοίνωσή του το KKE «καταδικάζει τη θρασύδειλη και απρόκλητη επίθεση σε βάρος μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, σε Καλλιθέα και Γαλάτσι, από Χρυσαυγίτες και άλλα φασιστοειδή. Αποτέλεσμα αυτών των επιθέσεων ήταν ο τραυματισμός μελών αυτών των οργανώσεων, ένας εκ των οποίων μάλιστα οδηγήθηκε στο νοσοκομείο.

Ο λαός χρειάζεται να απομονώσει ακόμη πιο αποφασιστικά τη εγκληματική, ναζιστική οργάνωση της ΧΑ και να καταδικάσει την ανοχή εκ μέρους των μηχανισμών του κράτους σε τέτοιου είδους πρακτικές».

Μοιράσου το άρθρο: