Δύο νεκροί και δύο τραυματίες είναι ο απολογισμός εργατικού δυστυχήματος που σημειώθηκε το πρωί σε αντλιοστάσιο στη Σκάλα Λακωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεκρός είναι ένας 51χρονος εργάτης υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος εκτελούσε εργασίες καθαρισμού σε αποχετευτικό δίκτυο βιολογικού καθαρισμού, καθώς και ένας 37χρονος Έλληνας πολίτης, που έσπευσε να βοηθήσει τον 51χρονο, όταν έχασε τις αισθήσεις του.

Οι άλλοι δύο τραυματίες είναι ένας 66χρονος και ένας 22χρονος, οι οποίοι τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να βοηθήσουν τους δύο πρώτους.

Όσον αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το δυστύχημα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες:

Ο 51χρονος εργάτης που εργαζόταν σε ιδιωτικό συνεργείο που είχε αναλάβει από τον Δήμο Ευρώτα τον καθαρισμό, μπήκε στο αντλιοστάσιο, αντιμετώπισε αναπνευστικά προβλήματα και άρχισε να καλεί σε βοήθεια.

Αμέσως έσπευσε για να τον βοηθήσει ο 37χρονος ο οποίος αντιμετώπισε και αυτός αναπνευστικά προβλήματα.

Στην συνέχεια, βλέποντας ο 66χρονος και 22χρονος τι συνέβαινε, έσπευσαν για να βοηθήσουν, αλλά αντιμετώπισαν και αυτοί αναπνευστικά προβλήματα.

Άλλοι πολίτες που βρίσκονταν κοντά ειδοποίησαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και στο σημείο έφθασαν εννέα πυροσβέστες με τρία οχήματα.

Οι πυροσβέστες ανέσυραν από το φρεάτιο του αντλιοστασίου τον 51χρονο χωρίς να έχει τις αισθήσεις του, καθώς και τα άλλα τρία άτομα.

Σχετικά με τα ακριβή αίτια του θανάτου του 51χρονου και του 37χρονου, απαντήσεις αναμένεται να δώσει η ιατροδικαστική εξέταση.

Οι τραυματίες αλλά και ο ένας νεκρός διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο της Σπάρτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Νοσοκομείο Σπάρτης αναφέρονται τα εξής:

«Το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου μπήκαν από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση συναγερμού, με αποτέλεσμα οι όποιες προσπάθειες κατεβλήθησαν, να εκδηλωθούν στον ελάχιστο χρόνο.

Εξ’αυτών:

1. Άνδρας ηλικίας 37 ετών. Προσήλθε άσφυγμος και χωρίς δική του αναπνοή. Έγιναν προσπάθειες καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης, οι οποίες όμως δυστυχώς απέβησαν άκαρπες, με αποτέλεσμα απλώς να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

2. Άνδρας 22 ετών. Ήρθε σε κωματώδη κατάσταση, με οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια. Διασωληνώθηκε άμεσα, κατεβλήθησαν συνεχείς προσπάθειες αναρρόφησης υγρών από τους πνεύμονες. Η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή και κρίσιμη. Μόλις σταθεροποιηθεί, θα διακομισθεί σε Μ.Ε.Θ.

3. Άνδρας 66 ετών. Προσήλθε με μέτρια αναπνευστική ανεπάρκεια, η κατάστασή του κρίνεται σταθερή και ικανοποιητική.

Επίσης, δυο πυροσβέστες-διασώστες καθώς και ένας αστυνομικός με αναπνευστικά προβλήματα.

Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει δυστυχώς και δεύτερος νεκρός. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 40 ετών (σσ σύμφωνα με πληροφορίες του ΛΤ ο άτυχος άνδρας ήταν 51 ετών), αγνώστων στοιχείων, ο οποίος διακομίσθηκε νεκρός, στο Κ.Υ. Βλαχιώτη.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν Λακωνίας, εκφράζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια τους, στις οικογένειες των νεκρών».

Σε ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ Λακωνίας εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων και κάνει λόγο για επικίνδυνες συνθήκες «κάτω από τις οποίες υποχρεώνονται να δουλεύουν» οι εργαζόμενοι, καθώς και για «σχεδόν ανύπαρκτα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας που απαιτούνται».

Τις έρευνες των αρχών για το δυστύχημα εκτιμάται ότι θα βοηθήσουν οι καταθέσεις που θα δώσουν οι δύο τραυματίες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ, ΕΡΤ Τρίπολης

Μοιράσου το άρθρο: