Διεθνές κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης εξάρθρωσε η αστυνομία σε συνεργασία με τις αρχές ξένων χωρών. Γιος γνωστής αστρολόγου φέρεται να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στο διεθνές καρτέλ αγοραπωλησίας 382 κιλών κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία, που θα απέφερε κέρδη περίπου 11 εκατομμυρίων ευρώ. Συνελήφθησαν επίσης, 63χρονος ιδιοκτήτης μάντρας αυτοκινήτων και ένας 41χρονος με καταγωγή από την Αλβανία. ‘Οπως επισημάνθηκε σε ενημέρωση στη ΓΑΔΑ, σε ιστιοπλοϊκό εντοπίστηκε ποσότητα 400 κιλών κοκαΐνης που σκόπευαν να τη διοχετεύσουν από τη Ν. Αμερική στην Αυστραλία και προς διάφορους άλλους προορισμούς.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Ταξίαρχο Γιώργο Κανέλλο και τον εκπρόσωπο Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρο Χρονόπουλο, έχουν συλληφθεί συνολικά, εννέα μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως 63 ετών.

Τρεις από τους συλληφθέντες είναι ελληνικής καταγωγής και συνελήφθησαν στη χώρας μας, ενώ σε παράλληλη επιχείρηση στο Εκουαδόρ, συνελήφθησαν οι υπόλοιποι αλλοδαποί, μέλη της ίδιας οργάνωσης.

Τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου θα οδηγηθούν ενώπιον της 3ης Ειδικής Ανακρίτριας για να απολογηθούν οι τρεις συλληφθέντες.

Πρόκειται για επιχειρηματίες 63 και 41 ετών που ήταν υπεύθυνοι για τον σχεδιασμό, οργάνωση, χρηματοδότηση και μεθόδευση της θαλάσσιας μεταφοράς με το ιστιοπλοϊκό σκάφος μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης, από το Εκουαδόρ στην Αυστραλία.

Άμεσος συνεργάτης αυτών ήταν 42χρονος ομογενής από την Αλβανία, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τον έλεγχο και διεκπεραίωση των λεπτομερειών και διαδικασιών της επικείμενης μεταφοράς (έλεγχος καταλληλόλητας σκάφους, ανεύρεση skippers αυτού).

Όπως σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόνοπουλος εκτιμάται ότι τα προσδοκώμενα παράνομα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης υπερβαίνουν τα 11.000.000 ευρώ.

Σε συνεργασία, με τις ομόλογες Αρχές των Η.Π.Α. (DEA) και του Εκουαδόρ Λατινικής Αμερικής  και με  παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στις 13 και 14 Νοεμβρίου 2018, στην Ελλάδα και στο Εκουαδόρ, συνολικά κατασχέθηκαν :

Σε ιστιοφόρο στο Εκουαδόρ ποσότητα κοκαΐνης βάρους τριακοσίων ογδόντα δύο (382) κιλών.

Στην Ελλάδα μεταξύ άλλων, ένα (1) πιστόλι, ένα (1) περίστροφο, μία (1) συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης, διακόσια είκοσι τρία (223) φυσίγγια και δύο (2) ζυγαριές ακριβείας.

Την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής επισκέφθηκε σήμερα το πρωί η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, συνοδευόμενη και από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, προκειμένου να δώσουν συγχαρητήρια στους αξιωματικούς για τη μεγάλη επιτυχία με την εξάρθρωση του διεθνούς κυκλώματος.

ΠΗΓΗ:ΕΡΤ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος ναρκωτικών – Τρεις συλλήψεις

Μοιράσου το άρθρο: